Kommer Pampas gräs växer i zon 7

? Pampas gräs ( Cortaderia selloana ) är ett prydnadsgräs hemma i Sydamerika . Prydnadsgräs som pampas gräs används i stor utsträckning landskap för att ge konsistens och är i allmänhet lågt underhåll, enkel att vård - för växter. Med ett stort utbud av former och färger , det finns ett prydnadsgräs lämpar sig för alla landskap design. Pampas gräs är relaterad till maiden gräs och är härdig i zon Viss odling . Växande zoner

Pampas gräs trivs bra i USDA zoner 5 till 10 , enligt Norman Vinter i sin bok " stenhårda Blommor för Syd . " Den anpassningsförmåga pampas gräs beroende på sort . Den floridata hemsida rekommenderar att man väljer härdigare sorter för användning i zon 7 och norrut . Några kalla härdiga sorter som anges av University of Georgia Extension inkluderar Silver Anderna , Patagonien och Pumila för zon 6 och zon 7 är Bertini .
Beskrivning

Pampas gräs har en mogen höjd på upp till 12 meter med en 6 - fot spridning. Gräset odlas för sina 1 - fot - långa, vita plymer que växer ovanför bladverket under midsommar . Vissa sorter har ljusrosaplymer . Den smala bladverk är ½ till ¾ tum bred och växer i en klump från basen . Bladen blir bruna vid den första frosten och de torkade plymer kvar på växterna under längre perioder . De putsar på de manliga växter är generellt längre än de på honplantor .
Kulturella behov

Växt pampas gräs i ett område med full sol för bästa tillväxt , även om anläggningen tål lätt skugga också . Gräset trivs bra i en mängd olika jordtyper , inklusive torra , sandiga och dåligt fertila för tung eller lera . I allvarligt ogynnsamma förhållanden såsom våta eller översvämmade platser , är tillväxten mindre kraftfull . För optimal tillväxt , växt i en bördig och väldränerad lerjord . Pampas gräs är mycket torka toleranta .
Planteringsförslag

Den rekommenderade tiden för plantering gräset är under våren . Välj friska transplantationer och se till att plantering platsen är fri från ogräs före plantering . Gräver planteringshålet på samma djup till växtbehållare . Undvik att plantera för djupt kommer detta att påverka växtskydd . För att skapa en skärm med hjälp av pampas gräs , utrymme växterna ca 8 meter ifrån varandra . Vattna regelbundet nya anläggningar tills etablerad .