Longan fruktträd

Den longan fruktträd ( Dimocarpus longan ) är född i bergen i Kina och Burma . En viktig ekonomisk gröda i Asien , är frukten odlas i kommersiell skala i Vietnam , Thailand och Kina . Longan förbinds till rambutan , spansk lime och litchi och bör inte förväxlas med loganberry . Frukten introducerades i USA 1903 . Träd storlek

longan träd är vintergröna i naturen och har en symmetrisk , mogen form . Trädet har ett potentiellt höjd på upp till 100 meter. Men i odling trädet vanligtvis inte överstiger 30 till 40 meter med en lika stor spridning . Longan bark är corky i konsistens och kronan är avlånga eller runda. Klimatet och jorden påverkar kraftigt trädstorlek.
Beskrivning

lövverk av longan träd är nästan 12 inches lång , trubbig spets och vågig säkerheter . Den förening , parbladiga bladen är mörkgröna och läderartade , som består av sex till nio broschyrer . Den lilla , gröngul till brun- gula blommor kluster för att skapa blomställningar , så kallade vippor , och intervall mellan 4 och 18 inches lång . Varje panicle producerar så småningom ett par till nästan 350 longan frukter .
Frukt

longan frukt är söt och saftig , ungefär som litchi . Den sfäriska till äggformade frukter har en diameter på 3/4 och 1 1/2 inches , väger ca 1 oz . vardera. Den vita , genomskinliga massan inte fastnar på utsäde och finns i en brun eller ljusbrun , läderartad hud med en mjukare konsistens än en litchi . Varje frukt innehåller en glänsande , rund , brun till mörkbrunsäd . Longan frukt tar 140-190 dagar från blomning till skördetid .
Kulturella behov

Tillväxt krav longan trädet liknar litchi . Trädet är bäst anpassad till att växa i varma, subtropiska regioner med korta , torra , svala och frostfria vintrar . Blomning och fruktsättning underlättas med 70 till 85 grader Fahrenheit våren och 80 till 95 F sommartemperatur. Trädet anpassar sig till en rad olika väldränerad jord typer inklusive torr , men föredrar regelbunden bevattning mellan blomning och skördetid . Undvik att plantera i våta eller översvämmade platser . Även fröna kan användas för förökning , behöver dessa växter växer inte sant . Addera