Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> växande Örter >> Content

Hur gro Dill

Dill är det gemensamma namnet för Anethum graveolens , en perenn art av blommande växter som odlas runt om i världen som en kulinarisk ört . De små , ​​brunaktiga frön och fjäderlätt bladverk är båda används i matlagning för sin särpräglade smak , som är subtilt söt och påminner om kryddan kummin . Dill växer lätt från frö och kommer snabbt att nå en mogen höjd på 3-5 meter , men det är bäst att gro fröna inomhus i vårvintern 3-5 veckor innan sista frosten så plantorna är stora och väletablerade genom att plantera - out tid . Detta är vad du behöver
Lerjord
Kompost
medel grus sand
5 - tums - djupa förskolor krukor
Sprayflaska
Förökning matta
Visa fler Instruktioner < br >
1

Kombinera lika åtgärder lerjord , kompost och medel grit sand för att skapa en lämplig jordblandningför groende dillfrö . Använd färska , sterila komponenter i din jord blandning för att undvika att förmedla virus eller svampinfektioner till dill plantor .
2

Fyll 5 - tums - djupa förskolor krukor med jordblandningen. Rough upp ytan på jordblandningen i varje kruka med naglarna . Addera 3

Placera två dillfröni varje kruka . Tryck fröna ordentligt på ytan av jorden utan att täcka eller begrava dem eftersom de kräver ljus för att gro .
4

Spritz jorden i varje kruka fem eller sex gånger med en vattenfylld sprayflaska . Vattna dillfrönnär markytan känns knappt fuktig . Låt inte jorden torka ut helt .
5

Placera krukorna på en utbredningsmattanära ett stort fönster . Ställ in temperaturen på utbredningsmattantill 68 F. Stäng av utbredningsmattanpå natten .
6

Se upp för groning 15 till 20 dagar efter sådd av dillfrön. Plocka ut och kasta den svagare av de två dill plantor från varje pott .
7

Trans de dill plantor till en permanent säng strax efter sista vårfrost . Välj en solig säng med måttlig dränering och undvika skuggade områden . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1012023363.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.