Hur att plantera en Grape Orchard

har Vinrankan har odlats och odlas för vin sedan romartiden . De kan odlas i hela världen och är uppskattade för sina subtila dofter och det vin som de producerar . Många vinrankor har fått ett rykte som " svårt ", men de egentligen bara behöver specifika odlingsförhållanden . Om du planterar en hel druva fruktträdgård , hålla ett par druv nödvändigheter i åtanke , och förbereda din tomt för ditt hem crop.Things du behöver
Grus /Sand
Skyffel
Vatten
Sekatörer
Stakes ( 6 meter hög ) katalog Wire ( 8 till 11 gauge ) katalog Hammer
Visa fler Instruktioner
plantera druvor
1

Välj din plats . Vinrankor behöver en bra mängd solexponering , skydd från vind och en plats med god dränering för att trivas , så välj en upphöjd plats som har tillräckligt med utrymme för en hel druva fruktträdgård . När du planterar flera vinstockar , lämna 10 meter mellan raderna .
2

Förbered jorden . Vindruvor bör planteras i ett högt läge , i jord som är porös och kommer att rinna snabbt . Vrid upp de bästa 12 inches av din trädgårdsjord och blanda den med sand eller grus ( lika delar trädgårdsjord och poröst material ) . Addera 3

Gräv hål för vinstockar . Rymd de hål 6 till 8 meter ifrån varandra för att möjliggöra optimal tillväxt , och gräva så många du behöver . Hålen ska vara precis tillräckligt bred för de bakomliggande bollar av druvsorter käppar ( stjälkar ) , och ungefär dubbelt så djup som rötterna är långa . Fyll den nedre halvan av hålen med en planteringsblandningen för att säkerställa god dränering under vinstockar.
4

Förbered druvsorter canes för plantering av en i taget. Om sockerrör redan har ett rotsystem , beskära bort skadade och trasiga rötter innan du planterar den. Hantera inte alla vinrankor på en gång - förbereda och plantera en och sedan gå vidare till nästa . Om vinrankorna spenderar för mycket tid ur jorden , kommer rötterna skadas .
5

Placera rötterna i hålen och sprida dem . Täck rötterna med ett tunt lager av plantering jord och sedan vatten tills jorden är fuktig men inte blöt . Flytta på att bygga upp ett stödsystem för din druva fruktträdgård , för att hålla vinrankor upp från marken .

Utsättning druvor
6

Använd hammaren för att banka dina insatser i marken . Pound en insats bakom varje druva växt , så att ca 3 meter av insatsen är inbäddad i jorden för stabilitet . Insatserna bör vara tillräckligt nära de växter som druvorna lätt kan fästas på dem , eller växa upp virket .
7

Vind tråd runt toppen av den första insatsen , dra den över till nästa insats , och upprepa . Knyt tråden av vid slutet av raden , sedan upprepa denna process med en andra tråd , 6-12 inches lägre än den första . De flesta spaljé system består av 2 eller 3 ledare , med den undre tråden alltid vara minst 1 fot från marken .
8

Säkra druva växter till insatsen eller tråd , om de är lång nog . Knyt vinrankorna på deras huvudstammar , och aldrig på deras blommande skott eller blad . Vindruvor är en klättring vinstockar , och kommer att växa naturligt längs insatserna och tråd när uppmuntras . Att hålla dem från marken skyddar både frukt och blad från insekter , röta och svamp . Addera