Hur ska man beskära en DruvaVine Under växtsäsongen

Beskärning är viktigt att säkerställa framgångsrika druva skördar varje år . De första tre åren är mycket viktigt , eftersom det är den tid vinrankorna kommer att utbildas på spaljé . Fortsatt beskärning gör att odlarna att producera rätt mängd frukt varje år och undvika överproduktion som kunde skada nästa års skörd . Att hålla rätt balans av vegetation och frukt på rankan är nyckeln till beskärning grapevines.Things du behöver
Sekatörer
spaljé
Twine
Skala
Visa fler Instruktioner

1

Låt 2-4 skott för att ta sig ur en ung druva växt , och välja de två bästa skott som bildar stammen av grapevine .
2

Knyt de två valt grapevine skjuter vertikalt till mitten av spaljé och horisontellt längs den övre tråden på spaljé med snöre, beskärning av någon frukt och alla sidoskott från nya vinstockar under hela det första året växer. Lämna bara de två ursprungliga sidoskott intakt . Addera 3

Beskär bort all frukt och nya sidoskott som bildas på den vertikala sträcka av grapevine under den andra växtsäsongen . Dessa vertikala skott borde ha nu bildat en trunk .
4

Nyp ändarna av skotten som växer längs den övre tråden på spaljé , som kallas avspärrningen , när de når önskad längd för att tvinga sekundära skott till växer nedåt under den andra växtsäsongen .
5

Beskär tillbaka skott som växer ovanför tråden i spaljén .
6

Prune tillbaka 1 år gamla skott , även kallade käppar , som växer från avspärrningen i början av våren av det tredje året så att endast 3-5 tillväxten sporrar , eller knoppar , kvar .
7

Väg den beskäras trä för att bestämma hur många fruktknopparbör lämnas på grapevine att undvika överproduktion . Lämna 30 knoppar för de första 10 pounds av beskäras trä och 10 knoppar för varje extra kilo ved . Beskär bort överskottet .
8

Fortsätta att beskära bort frukt och sidoskott som bildas på stammen av grapevine eller överskrider gränserna för spaljé systemet under kommande växtsäsonger.
9

Upprepa beskärning metoder utövas i steg 6 och 7 under kommande växtsäsonger . Addera