Kärnfria Grapevine Care

Kärnfria vinrankor har inte några särskilda vårdbehov som specifikt skiljer sig från de traditionella , seedade , sorter . Ta hand om din kärnfria grapevine börjar med att välja en sort som är anpassad för din klimat och region . Därifrån kan ordentlig plats , beskärning och gödsling gå en lång väg mot att skörda en riklig skörd senare på säsongen . Cultivar Val

Många olika sorter , eller sorter , av kärnfria druvor finns att välja mellan. Att välja ett som är korrekt anpassat för ditt klimat och region kan vara en svår uppgift. Att välja en sort som är lämplig för det du tänker använda din druvor för är dock en bra början . För vit druvjuice , är Niagara sorten populär , och Concord druvor ligger till grund för de flesta röda druvsaft och är en populär bords druva . Kontakta en förlängning till din lokala universitet , eller trädgårdsprogramen närliggande skolas för mer specifika råd .

Läge

Vinrankor av alla sorter behöver stora mängder solljus . Du bör välja den soligaste delen av din trädgård , helst på den södra sidan av ditt hem . De kräver också väldränerad jord , och inte gör bra i jord som har stillastående vatten , eller är mestadels sand . Blandning i gödsel före plantering din vinstockar är ett bra sätt att förbättra markförhållanden innan du introducerar din nya vinstockar till din gård .
Strukturstöd

grapevine , kärnfria eller på annat sätt kräver strukturellt stöd för att stödja dess vikt . En liten spaljé kommer inte att göra , eftersom vinrankor kräver utrymme att växa och gott om utrymme för sina frukter att hänga i medan mognad . Den höga cordon systemet är populär hos hemmaodlare, och består av ett par trådar dras lärt mellan stolpar vid en höjd av 30 och 60 inches. Vinrankor planteras i mitten av längden på tråden , och deras filialer får växa vid varje höjd , med sekundära grenar och frukt hängande under tråden . Andra druvodlare föredrar trä pergola eller berså strukturer och njuta av skuggan som skapas av en mogen vinstockar .
Beskärning

Beskärning är en annan komplicerad fråga för en druvodlare. Även här kommer en lokal förlängning tjänst vara till hjälp för att ge dig individualiserad undervisning för just din sort och region . Grapevine beskärning görs för att maximera frukt avkastning genom att uppmuntra vinstockar att lägga sin energi och resurser mot frukt och inte överdrivet bladverk tillväxt . Vid slutet av varje säsong , bör vinrankor beskäras tillbaka till sina primära grenar , som är grenarna sammanhängande med vinstockar stammen . Döda vinstockar bör alltid tas bort , så bör alla vinstockar som innehåller mögel . Addera