Källor till vitlök för plantering

Vitlök växer från kryddnejlika , som produceras i en underjordisk lampa formulär . Anläggningen är indelad i tre huvudkategorier - hardneck , softneck och elefant . De flesta livsmedelsbutik vitlök är hardneck , men du kan experimentera med olika sorter i trädgården tills du hittar din favorit . De vitlök utsäde klyftor är tillgängliga från en rad olika källor så att hitta ett val i sorter bör inte vara svårt . Spara Kryddnejlika

En av de mest kostnadseffektiva sätten att växa vitlök är med sparade kryddnejlikor från din nuvarande trädgård eller det av en granne . Efter skörd av vitlök , bota de klyftor som du gör för dem avsedda för köket , men avsätta de största kryddnejlika för återplantering i trädgården . När man separerar lampan i separata klyftor , använd de största kryddnejlika från den yttre delen av lampan . De små inre kryddnejlikor producerar mindre lampor , så det är bättre används i köket .
Garden Centers

Om möjligt odla vitlök från lokala källor är att föredra eftersom dessa sorter är kända för att växa bra i ditt område . Handelsträdgårdar och plantskolor kan fylla endast lokala sorter eller de kan göra ett urval av vitlök från en mängd olika landsutsädesleverantörer. När du är osäker , fråga vilka typer som finns är lokala . Beroende på dagis , kan du ha ett större utbud av vitlök tillgänglig än du skulle från en postorderkälla.