Hur att plantera vitlök i zon 6

Vitlök är en tålig rot som används både som en grönsaksproducentoch en pest motbjudande i någon trädgård . Vitlök har en lång växtsäsong - upp till 250 dagar - men kan pågå genom vintern i de flesta delar av landet . I Förenta staternas Department of Agriculture växande zon 6 , där vintertemperaturer sjunka till en frostig minus 10 grader Fahrenheit , är det viktigt att få vitlök i marken på hösten , när jorden fortfarande är relativt varmt . För att hålla din trädgård produktiv under vintern , växt vitlök när du avslutar din sommar grönsak skörd , och skörda vitlöken i början av nästa säsong . Detta är vad du behöver
Quick - tömning jord
organisk kompost
Gödnings
Spade /handen gaffel
Mulch
Visa fler Instruktioner
1

Plantera vitlök strax innan den första frosten för att gräva och plantera lättare. I USDA växande zon 6 , bör den första frosten faller runt 1 oktober-10 oktober , vilket gör den idealisk vitlök plantering datum i mitten av september .
2

Hitta en plats i trädgården där vitlök kommer att få full sol hela dagen i både sommar och vinter . Eftersom denna gröda kvar i marken under vintern , se till att din webbplats får bra dränering efter regn , eller planerar att bygga ett upphöjt område för att skydda vitlök från stående vatten .

3

Dig ändringar i marken , även om du ändrat jorden tidigare under året . Gräv 2 inches av organisk kompost och 1 tum av snabb - dränerande jord i de 5 inches av trädgårdsjord , eller använda dessa ändringar för att bygga en 4 - till 5 - tums upphöjd bädd för vitlök . Blanda 10-10-10 gödsel till de bästa 2 inches av jord för att ge vitlök den näring den vill.
4

Crack vitlök huvuden och skörda den största och fastaste av kryddnejlika . Växt dessa kryddnejlika spetsiga änden upp , en tum djup och vid 2 till 3 inches i raden. Om du planterar flera rader , utrymme dem på 18 till 30 inches .
5

Vatten vitlök plåster med 2 inches av vatten , och spred 4 inches av organisk kompost runt varje plantering . Behåll denna kompost skikt genom vintern för att skydda vitlök från extremt låga temperaturer . Addera