Hur man odlar Gardenias Utanför i Containers

Gardenias trivs i områden med milda klimat och massor av fukt . De är officiellt härdig till zon 9 och 10 på US Department of Agriculture växt härdighet zon karta , men nyare , mer kall - hardy sorter kommer ofta på marknaden . En del av dessa, till exempel den frostsäker sort , är härdiga i zon 6 och 7 . Odla gardenia i en container utomhus om temperaturen på dagtid håller sig mellan 65 och 70 grader Fahrenheit och mellan 60 och 65 F vid night.Things Du 'll Behöver
jord
Ground bark
torvmosse
Azalea ingjutning mix
Mark svavel
syra - baserade gödnings
Sekatörer
Visa fler Instruktioner

1

Fyll behållaren med en torvbaseradejordblandning utan kalk . Den gardenia kräver sur jord , med ett pH på 5,0 till 6,5 sortiment . Gör din egen genom att kombinera lika delar av ¼ - tums bitar av marken bark , torv , azalea planteringsjord och en handfull jord svavel .
2

Undvik transplantera gardenia i en större kruka eftersom det är potbound . Växten trivs och blommar bäst under detta förhållande . När rötterna visar genom Pots dräneringshål , transplantera gardenia i nästa större storlek potten .
3

Flytta potten till en skuggig plats under eftermiddagen .
4

Gödsla behållaren odlade gardenia en gång i månaden med en syrabaseradgödsel , t.ex. azalea gödsel , enligt instruktionerna på förpackningen . Även om det är säkrare att köpa ett gödselmedel märkt " för syraälskandeväxter , " lämpliga gödselmedel inkluderar 6-4-4 och 11-7-7 . Vattna jorden före och efter programmet .
5

Vatten utomhus gardenia för att hålla jorden lätt fuktig . Låt inte behållaren att sitta i ett tråg med vatten - töm den 15 : e minuten efter vattning anläggningen. Gradvis minska mängden vatten med tanke på gardenia på vintern , när den går i vila . Vattna plantan när markens översta är torrt .
6

Nypa 1 tum utanför tips av nya stammar uppmuntrar gardenia att växa bushier . Clip eller nypa bort blommorna när de dör . Om du behöver beskära gardenia , göra det efter sommaren blommande period .
7

Ta gardenia in i huset om du bor i ett område med kalla vintrar . Ge det fyra timmar i direkt sol varje dag . Vattna bara när topp tum av marken är torr och hålla inne gödsel tills den börjar växa igen på våren . Den idealiska rumstemperaturen är mellan 60 och 65 F på natten 65 till 70 F på dagtid . Placera en luftfuktare nära gardenia för vintern löptid . Addera