Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> växande blommor >> Content

Hur växer Pansy frön inomhus

Pansy är det gemensamma namnet för Viola x wittrockiana , en hybrid arter av blommande växt som vanligen odlas som prydnads . De stora, plattade blommor finns i en mängd olika slående färgkombinationer , däribland det vanligaste lila och gul sort . Eftersom penséer blommar tidigt på våren , måste de startas inne ungefär tre månader innan sista frosten på våren och odlas inomhus tills vädret blir varmare . Men pensé frön kräver en kort kylning period efter sådd för att efterlikna vinterväder om de ska lyckas germinate.Things du behöver
Plantskola bricka
Plantor kompost
Packet av pensé frön
Sprayflaska < br > Plastfolie
Förökning matta
Lysrör
4 - tums start krukor
Ingjutningar jord
Visa fler Instruktioner
1

Fyll en plantskola fack med plant kompost . Lämna en 1/8-inch-tall gap mellan plantan kompost och kanten på plantskolan facket .
2

Sprid pensé frön 1 tum ifrån varandra över ytan av plantan kompost . Täck fröna med ett mycket tunt lager av plantor kompost . Addera 3

Mätta övre halv tum av plantor kompost med en vattenfylld sprayflaska för att lösa det runt fröna . Håll den övre halv tum av kompost fuktig under hela grobarhet .
4

Stretch plastfolie över plantskolan facket . Tryck på plastfolie runt kanterna på brickan för att försegla den .
5

Placera plantskola fack i kylskåpet i två veckor för att kalla stratifiera fröna . Kontrollera fuktnivånplantan kompost ofta för att säkerställa att det inte torkar ut . Ta bort plasten och återfuktar den övre halv tum av mark som behövs under kalla stratifiering processen . Sätt plasten på plats igen efter att fukta komposten och tillbaka magasinet till kylskåpet .
6

Flytta plantskolan behållare ur kylskåpet på en förökning mattan efter den kalla stratifiering perioden . Ställ förökning mattan till 70 grader Fahrenheit .
7

Exponera fröna till sex soltimmar varje dag . Komplettera ljuset med ett lysrör , om en tillräcklig mängd solljus är tillgänglig .
8

Se upp för groning i 14 dagar , men bli inte avskräckt om det tar tre veckor för fröna att gro . < br >
9

Trans de pensé plantor i 4 - tums start krukor fyllda med planteringsjord när de växer till 2 inches i höjd . Förvara de i en solig plats förrän efter sista frosten , sedan plantera dem i en bördig säng när utomhustemperaturen stiger över 68 F. Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-flowers/1012105280.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.