När Do Mullbär Få Ripe

? En av de mest mångsidiga trädgrödor, mullbär (. Morus spp. ) har läckra , blackberrylike frukt som lämpar sig för att äta färska , vilket i pajer och gelé eller vinframställning . De har också fördelen av mognad över en längre period , vilket gör skörden mer hanterbar för hem trädgårdsmästare . De tre vanligaste odlade mullbärs arter har en förlängd skördesäsongen från juni till september . Om Mullbär

Lövträd med hjärtformade blad , mullbär växer under större delen av kontinentala USA . Träd storlek varierar från 30 fot svarta mullbär till 80 - fot vita mullbär . Den oansenliga vårblommor visas på hängen , liknande dem på björkar . Den blackberrylike frukten är egentligen ett bär utan är istället en samling av små , ​​fröbärande strukturer som kallas stenfrukter . Frukterna är söt och god , men rörigt . Alltid växt mullbär bort från trottoarer, hus och uppfarter .
Svarta Mullbär

Hardy endast i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 7 och varmare , svarta mullbär ( M. nigra ) är den minst kalla toleranta av Morus arter som odlas i USA . Svart mullbär finns främst på Västkusten , men i Europa har de odlats för fruktens i århundraden . Svart mullbär är stora och söta, mognar sent på sommaren , i augusti och september .

Röd Mullbär

finns i hela östra USA , röda mullbär ( M. rubra ) är vår enda inhemska mullbärs arter . Röd mullbär frukt mognar till mörkt rött och är mycket söt och saftig , med en syrlighet som kvarstår även i pajer och gelé . Röda mullbär mognar under en längre period i juni och juli . Dessa träd är härdiga i zon 5 till 9 .
Vita Mullbär

Vita mullbär ( M. alba ) få sitt namn från sin knopp färg , inte frukten , som varierar i färg från vitt till lavendel till svart . Vita mullbär är hemma i Kina och infördes i USA på 19-talet i ett misslyckat försök att starta en silkesindustrin här . Vitt mullbär frukt är söt men saknar distinkt syrlighet av andra mullbärs arter . Frukten har en lång skördesäsongen i juni och juli . Vita mullbär är härdiga i zon 4 till 8 eller 9 , beroende på sort .
Skördetider

skillnad från många typer av frukt , mullbär har en längre skördeperiod på sex till åtta veckor. Vita och röda mullbär mognar först , i juni och juli . Svart mullbär mognar i slutet av sommaren , i augusti och september . Addera

Vorherige Seite