Bomull Växtfakta

bomullsplantan är mycket viktigt för var och en av oss som den används i nästan varje aspekt av vår vardag . Bomull finns i våra kläder , sängkläder , möbler , madrasser , fordon och mycket mer . Beskrivning

hotell med över 30 arter , bomullsplantan är allmänt formad som en pyramid eller kon och ofta når höjder av 3 till 6 meter beroende på den region där det odlas .


Plats

på grund av det varma klimatet behov av bomullsplantan , majoriteten av världens bomullsförsörjningenproduceras i USA och Kina . Bomull odlas också i Turkiet , Pakistan , Indien och Brasilien .
Tillväxt

växtsäsongen i genomsnitt bomullsplantan 180 till 200 dagar . Mycket vatten och solsken krävs för växterna att växa framgångsrikt .

Harvest

Bomulls växterna skördas redan i juli att så sent som i november beroende på region och skördas med hjälp av maskiner som använder luftsystem för att försiktigt plocka bomull .
Processing

När bomullen skördas , torkas den och rengöras för för att avlägsna skräp såsom kvistar , löv och smuts. Fibrer separeras sedan och packas i balar . Addera