Användningsområden för Bomullsfrön

Bomull är vanligtvis produceras i söder , där luften är varm och fuktig och marken är rik på näringsämnen . Plantan skördas för användning av ludd , eller , bomullsfiberoch bomullsfrö . Här är några användningsområden för bomullsfrö . Utfodra boskap

Efter ludd tas bort från bomullsplantan , fröet krossas vid bruket . Dessa krossar , liksom bomull gin , vidare bort alla överblivna avfall, eller strängar av små bomullsfibrer . Nu fröna kan skalad och rengöras när de avslöjar anbudet , proteinrik kött inuti . Skroven av bomullsfrön skickas ut för att blandas med andra typer av spannmål för att producera djurfoder .
Seed Oil

Fröna som är kvar efter att skalad skickas till en extraktor som kommer att dra ut oljan inom . Denna olja är raffinerad och bearbetas vidare till en ätlig , näringsrik olja kvar. Produkten är sedan skickas till företag för utöver sina salladsdressing , matolja och margarin .

Lotioner och tvålar

cotton är kallpressad för att utvinna den finaste kvalitet av olja för att användas i kosmetika . Bomullsfröolja har hälsofördelar för huden eftersom den har en 50 procent omega - 6 fettssyrahaltoch är rik på naturliga antioxidanter . Användningen av bomullsfröolja i lotion lämnar en mjuk , silkeslen känsla som kommer att absorbera in i huden och lämnar den väl återfuktad .
Gödnings

När cotton har extraherats av deras oljor , är de därefter ångas för att avlägsna återstoden av hexan, den kemikalie som används för att dra ut olja. När allt av kemikalien har ångat bort , är fröna torkas ut och mals för att använda som djurfoder . En del av denna bomullsfrömjöl används också för att befrukta fält eftersom den innehåller 41 procent protein och är rik på andra naturliga näringsämnen som oljesyra , en välgörande omega - 9 -fettsyra . Addera