Delar av en bomullsplantan

Bomull har använts i många år för olika ändamål , men definitivt en av de mest kända användningsområden är som råvara för kläder . Den relativt lilla bomullsplantan består av flera identifierbara delar inneboende inte bara arten bomulls men växter i allmänhet . Stem /Roots

bomulls växtens stam är " träd" som hjälper växten att växa . Stammen , som också kallas en käpp , växer oftast i ett gäng på cirka 3 meter i höjd . Det är till stor del ansvarig för att transportera näringsämnen från marken till de branscher där den faktiska bomullsproduktionen sker i frökapslar . Bomullen växtens rotsystem går ganska djupt för en anläggning av dess storlek . De fibrösa rötter splay i ett halvtäckandemönster .
Lämnar

Anläggningen producerar några blad per gren som är insprängda mellan sina bomulls frökapslar . Bladen har 3-7 lober , vilket ger dem intryck av små ek blad . De är nästan dubbelt så stor som den faktiska vuxen bomull frökapslar och kan skugga frökapslarna från solen.
Bolls

De små knoppar av växande bolls är kallade "torg" , och det är i allmänhet 3-5 rutor per gren för varje anläggning . Varje anläggning har olika mängder av grenar så att varje anläggning får man olika antal rutor . En mogen torget blir pösigt , vit tofs eller boll som är väl synlig när plocka tid närmar sig . Bomulls växter planteras på våren börjar gro frökapslar i början till mitten av hösten . Varje boll beräknas hysa omkring 300 bomullsfrönoch cirka 500.000 fibrer .
Flowers

Beroende på art , kan bomullsplantor också producera anmärkningsvärda blommor . Blommorna är vita i barndomen , sedan rosa och slutligen rött innan falla av . De blomblad bidra till att täcka den växande kvadraten på anläggningen . De fallna löv kommer att utsätta en grön pod att kapseln spricker så småningom kommer att växa ur . Addera