Höjd på en kaktus

Kaktusar är suckulenter som lagrar vatten och bedriver fotosyntes i deras fett stjälkar och har ryggar utvecklats från löv . Det finns över 1800 arter av kaktusar i 122 släkten ; alla är infödda till Amerika . Många små arter , några inches i höjd , vanligen odlas som krukväxter . Den största arten , inklusive den berömda saguaroen ( Carnegieagigantea gigantean ) i samband med Arizona Sonoraöknen , är storleken på träden . Korta Kaktus
Många arter av kaktusar är bara några inches tall .

Det finns massor av arter av kaktusar som är ett par inches tall och är allmänt odlas i krukor . Bland släkten av korta kaktusar är Archaragma , Echinocactus , Frailea , Ferocactus , Gymnocalycium , Coryphantha , Cumulopuntia och Discocactus .
Kortaste Cactus

Blossfeldia liliputiana är allmänt accepterat som kortaste kaktus . Den växer naturligt på höjder mellan 4.000 och 11.800 meter i södra Bolivia och nordvästra Argentina . Det är oftast ca 1/2 tum bred och 1 tum hög . Den kan överleva ett helt år utan fukt och är allmänt odlas i krukor .

Medel Hög Kaktus
medel höjd kaktusar

Det finns många arter av kaktusar som växa upp till 3 meter hög och är lämpliga för att växa i en trädgård . Arter av Mammilaria växa 6-8 inches tall . Arter av Echinomastus , Eichinomastus , Echinocereus och Matucana växa upp till 12 inches tall . Arter av Bergerocactus och Brachycereus växa upp till 2 meter hög . Medlemmar av släktet Melocactus growsup till 3 meter hög
Tall Kaktusar

Prover av Brasiliopuntia brasiliensis , hemma i Brasilien och finns i hela Sydamerika , har mätts med stammar . 14 inches bred och växer så högt som 66 meter hög . Den mest berömda höga kaktus i Förenta staterna är den saguarokaktus , listade under de vetenskapliga namnen Carnegieagigantea gigantean eller Cereus giganteus . Den Saguaro lägger en tum ett år eller mindre i höjd , växer till 50 meter hög . Saguaros är förknippade med Sonoraöknen i Arizona och är bekanta bakgrunder i västerländska filmer . Det Saguaro är tillståndet anläggningen i Arizona .

Kandelabrar kaktus ( Isolatocereus dumortieri ) , hemma i södra Mexico , är en förgrening kaktus som kan ha en stam upp till 12 inches bred och kan bli upp till 50 meter hög .

Cephalocereus , hemma i södra Mexico , är täckt med distinkt långt vitt hår , vilket gör den till en favorit för hem trädgårdsmästare . Den kan nå nästan 50 meter hög .
Tallest Cactus
Cardón kaktus växer i Baja California .

Högsta kaktusen är den Cardon kaktusen ( Pacycereus pringlei ) , infödd till Baja California med några växande i den södra delen av Arizona Sonoraöknen . Exemplar av denna långsamt växande kaktus har vägde in på 25 ton som växer till 70 meter hög . Den växer långsamt Cardón kaktus kan leva upp till 300 år . Den huvudsakliga stammen av en Cardón kan ha upp till 25 grenar som växer upp till 5 meter bred . Addera