Hur att plantera & Vård för en Blackberry Bush

är Björnbär värderas i holistisk och traditionell medicin som en hjälp mot virus, bakterier och vissa cancerformer . Enligt The University of Oregons Berry Hälsofördelar Network , björnbär har en av de högsta antioxidant innehållet i bär testade , förutom C-vitamin och fibrer samtidigt som den är låg i både kolhydrater och kalorier . Björnbär ofta växer vilt och ger en näringskälla för flyttfåglar som i sin tur spred de vilda björnbär frön . Med ordentligt förberedd jord , björnbär växter växer snabbt och producerar en betydande avkastning under sommaren växer season.Things Du behöver
Blackberry växter
Skyffel eller trädgård murslev
Jord testkit
Lime eller torv
Måttband
Sterilt gödsel gödsel vatten
Wire
Visa fler Instruktioner
1

Välj en plantering område med direkt morgonsol. Full sol hela dagen är att föredra , men delvis skugga tolereras av björnbär anläggningen . Se till att jorden är sandig med massor av löv mögel eller torv , och att plantering område kommer inte att behålla vatten , som björnbär rötterna inte gillar att sitta i vatten , och ruttnar lätt .
2

när du väljer en plantering webbplats , anser att björnbär växter lever och producerar bär 15 till 20 år . Addera 3

Förbered jorden genom att döda alla ogräs och insekter . Se till att alla döda ogräs och insekter tas bort från jorden , som björnbär växternas rötter är lätt infekterade med sjukdomar som de bär .
4

Testa markens pH-värde genom att köpa ett testkit från den lokala järnaffär , plantskola eller garden center . Gräver under plantering områdets matjord och placera en bit av den undre jord i den medföljande provrör. Lägg provlösningen , rör om blandningen och låt den stå i den rekommenderade mängden av tid. Jämför den resulterande färgen hos blandningen i provröret med den medföljande färgkarta . Björnbär växer bäst i jord med ett pH av 5,5-5,7 . Om markens pH är under 5,5 jorden har för hög syrahalt. Lägg kalk till jorden för att sänka surhetsgraden i jorden och föra pH numret upp . Om markens pH-värde är över 5,7 jorden är för alkaliskt och kräver ett surt tillsatsmedel, såsom torvmossa . Blanda tillsatser ordentligt i marken .
5

Välj friska nakna rötter björnbär plantor från plantskola eller garden center . Bladen ska vara hel och spot - fri, och varje anläggning bör ha flera fuktiga rötter .
6

Gräv ett hål djupt nog för att dränka rötterna av björnbär anläggningen . Stå anläggningen upprätt i hålet och fläkt rötterna ut . Täck rötterna med jord och tryck på den eller försiktigt stå på den för att packa jorden tätt runt rötterna . Vattna växterna ordentligt .
7

Plantera björnbär växterna 4 till 10 meter ifrån varandra i en rad , och lämna 8-10 meter mellan varje rad för att ge växterna gott om utrymme att växa .

8

Skär stjälkarna av BlackBerry växter tillbaka till en höjd av 6 inches för att stimulera ny tillväxt . Nya anläggningar kommer att bära frukt i ett år eller två .
9

Spaljé BlackBerry växter genom att strängarna tråd mellan raderna och binda grenarna till tråden när de blir tillräckligt lång . Detta hindrar grenarna från att bryta .
10

Gödsla BlackBerry plantor med steril gödsel vid uppkomsten av ny tillväxt , och ge minst 1 tum vatten per vecka varje vecka tills björnbär frukt är full - ökat. Addera