Hur man odlar bönstjälkar

Om dina barn älskar berättelsen " Jack and the Beanstalk , " ge dem en rolig och lärorik helg genom att odla dina egna bönstjälkar . Pole bönor är bland de mest idiotsäker av växter för början trädgårdsmästare . Fröna är stora nog för även småbarn händer att ta itu med , och de växer så snabbt att barnen inte kommer att bli uttråkad väntar på att något ska hända i trädgården . Välj en solig dag efter frosten har gått och plantera din egen sago rekvisita . Detta är vad du behöver
Trowel
Kompost
Pole frön
Visa fler Instruktioner
1

Studera din gård för att hitta en plats som får full sol på minst sex timmar per dag . Välj en plats upp mot ett staket .
2

Gräv ett hål 6 inches djup för varje Beanstalk du planerar att växa . Placera hålet ca 6 inches bort från stängslet . Gör varje hål ca 6 inches över . Addera 3

spade i en murslev av kompost . Fyll hålet tillbaka upp med jord tills det är inom 1 tum av sin ursprungliga höjd . Har ditt barn plats två frön på toppen av smuts i hålet .
4

Demonstrera till ditt barn hur man täcka frön med resterande tum av smuts , klappa ner i marken med ryggen av spackel . Fortsätt att gräva och plantera hål längs staketet tills du har önskad storlek böna skörd planteras .
5

Vatten fröna ordentligt och hålla dem vattnas under hela säsongen . Bönor behöver ca 1 cm vatten per vecka för att växa bra , så komplettera regnskurar med vatten från en slang eller sprinkler .
6

Titta bönorna växa tills de har två uppsättningar av äkta blad . Välj den starkare i varje par för att hålla och nypa bort svagare en vid ytan . Detta kommer att säkerställa att de näringsämnen går till anläggningen med den bästa chansen att göra massor av bönor .
7

Plocka bönor från dina bönstjälkar när de är fast fyllda men innan de blir knölig med stora frön inuti . Addera