Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Växande Basil >> Content

Hur bli av mealybugs på Basil Växter

Vare sitter i ett soligt köksfönstret eller odlas utanför i en örtagård , är basilika en fröjd för de som gillar att odla och använda sina egna produkter . Den viktigaste frågan om basilika , som är ganska lätt att odla , är skadedjur det lockar . Mealybugs är en av de vanligaste skadedjur som du kommer att se när de odlar basilika . Tillhör skal familj av insekter , mealybugs är mjuka arbetsföra varelser som finns på undersidan av bladen eller grupperade runt rötterna . Utrustad med en kraftig sidoskott , drar de viktiga näringsämnen från dina örter och orsakar hämmad tillväxt , gulnade blad , och sotig svart mögel . Utsöndrar honungsdagg , locka de andra skadedjur såsom som myror , bladlöss och vita flygare . Mealybugs är svåra att eliminera , eftersom de har en skyddande barriär insekticida tvålar inte kan tränga in . Med noggrann uppmärksamhet , men du kan utrota mealybugs i ett giftfritt , jord vänligt sätt . Detta är vad du behöver
Gnugga alkohol
Bomullstussar
2 msk . matolja
2 msk . baby schampo
1 liter vatten
Pump spruta
Visa fler Instruktioner
Gnugga alkohol metod
1

Se över din basilika anläggningen noggrant för att hitta några angripna områden . Mealybugs täcks i en fluffig vit , vax - liknande substans .
2

Blöt en bomullstuss med tvättsprit och torka av det angripna området .
3

Kontrollera din basilika anläggning nästa dag för att se om några mealybugs kvar . Upprepa proceduren om det behövs . Skölj av blad med vatten efter den andra applikationen av alkohol för att förhindra uttorkande din basilika anläggning .
4

Upprepa denna procedur varannan vecka tills alla mealybugs är borta .
hemlagad Oil Spray
5

Tillsätt 2 tsk . matolja till gallon vatten. Oljan i detta recept fungerar på två sätt : Det hjälper lösningen stick till din basilika och även kväver de mealybugs
6

Tillsätt 2 msk . . av baby schampo till blandningen av olja och vatten . Flytande tvål har varit en beprövad insekt mördare för trädgårdsmästare för generationer . Eftersom baby schampo är inte ett rengöringsmedel , är det skonsam nog för de flesta växtarter .
7

Lägg alkoholen till lösningen , locket och skaka väl . Alkohol sattes till lösningshjälpmedelde att penetrera kroppen hos insekten.
8

Häll lösningen i en sprayflaska. Affär överskott på en sval , torr plats .
9

Spray angripna områden med oljespray och tvätta båda sidor av bladen väl . Skölj av när du är klar .
10

Upprepa denna procedur varje fem till sju dagar . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-basil/1012021440.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.