Basil Plant Growth

Basilika är en grön och lummig växt som har sitt ursprung i centrala Afrika och Sydostasien . Idag är basilika som odlas i många länder och även på fönsterbrädan av många matlagning aficionados . Det används ofta i thailändska och italienska recept . Basilika finns i de flesta livsmedelsbutiker och många producerar montrar som säljer färska örter . Använder

Basilika används traditionellt som en medicinalväxt för att hjälpa till med problem såsom huvudvärk , förstoppning , hosta och bakterieinfektioner . Idag är det mest som en kulinarisk ört och används färsk och torkad i grytor, sallader , soppor och såser . Basilikaolja används i parfymer, schampo och tvål .
Plantering

Basil kan planteras som ett frö direkt i jorden eller som en transplantation senare på våren efter risken för frost är över . Växterna börjar växa fram ur jorden i cirka åtta till 14 dagar och växer långsamt i början, men snart snabbare . Basilika gör bäst i jord som är väldränerad och i full sol så länge som möjligt varje dag . Den fullvuxna växten är vanligtvis mellan 12 och 18 inches tall .
Skörd

Dina basilika växter är oftast redo för skörd , när den odlas från frö , inom cirka sex veckor. Inte skörda din basilika tills den når minst 4 inches tall och har minst sex mogna blad . Om basilika är odlas för de torkade bladen , skär den precis innan blommorna visas , men om du växer det för eterisk olja , vänta tills den är i full blom . Skär basilika när det är ca 4-6 inches över marken .
Typer

Basilika har odlats i några olika varianter , var och en som liknar till utseendet , men med en annan arom. Några olika typer av basilika inkluderar söt basilika , lila blad basilika , kamfer , citron basilika och kanel basilika . Addera