Engelska Marigold Växter

Den engelska ringblomma är en årlig blommande växt som lyser upp trädgården på sommaren och tidiga hösten med sina pulserande blommor som kommer i olika nyanser av orange , grädde och gult . Förutom dess användning i landskapet , är den engelska ringblomma ätliga och vuxit som en kulinarisk och medicinalväxt . Beskrivning

engelska ringblomma ( Calendula officinalis ) hör hemma i området i södra Europa som omger Medelhavet . Anläggningen växer 1-2 meter hög och bred , och har ljust gröna , 4 - tums - långa , aromatiska blad . Engelska ringblomma blommor är 2 till 3 inches i diameter och finns i enkla och dubbla former . De blommar öppna på morgonen och stänger på natten .

Sorter

Många engelska ring sorter finns. Indisk prins har mörkt orange blommor med en vinröd centrum , medan den dvärg sort Bon Bon Orange har orange-gula blommor och växer bara 1 fot hög . Andra allmänt tillgängliga dvärg stammar inkluderar Dwarf Gem och Fiesta . Kablouna är längre , växa upp till 2 meter med lysande gula blommor och mörkt orange centra .
Använder

Med sina ljusa , iögonfallande blommor , engelska ringblommor gör ett effektivt komplement till informella landskap såsom lantlig stil trädgårdar . De växer bra i sängar , gränser och containrar , och de är långvariga snittblommor .

Engelska ringblomma tjäna en mängd olika medicinska och kulinariska ändamål . Eteriska oljor som härrör från blommorna är en ingrediens i krämer och lotion som syftar till att lugna narig hud och värkande muskler . Salvor framställda av växten har visat sig påskynda läkning av sår och brännskador. De ljusa blommar används också som en saffran substitut att färga livsmedel såsom buljong och ris. Addera växande krav

engelska tagetes kräva en full- sön -till- partiell skugga läge och väldränerad jord . Vatten när toppen tum av marken har torkat , och mata växterna med en hög - kalium gödsel på månadsbasis under hela växtsäsongen . Deadheading engelska ringblommor när blommar blekna håller växterna blommar och hindrar dem från att gå i frö och dör tillbaka .

Skadedjur och sjukdomar

Calendula faller offer för flera skadegörare , bland annat bladlöss , trips och vita flygare . Kontrollera dessa inkräktare genom att spraya växterna med en stark ström av vatten eller tillämpa lämpliga bekämpningsmedel .

Sjukdomar som påverkar engelska ringblommor innefattar svampinfektioner såsom mjöldagg , Calendula smut , som orsakar bruna fläckar , och Alternbladfläck, vilket leder till lila lesioner. Applicera fungicider för att kontrollera dessa förhållanden och förhindra att de sprids genom att hålla rabatten klara av döda blad och blommor . Aster gula är en allvarlig sjukdom som kännetecknas av växtdvärgväxt, gul - grönt bladverk och blommor , och växt död . Ta omedelbart och avyttra engelska ringblommor infekterade med detta villkor , eftersom det inte finns något botemedel och sjukdomen sprider sig snabbt . Addera