Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Markbeläggning & Vines >> Content

Hur Root en bit av Dipladenia Vine

The Dipladenia vinstockar , mer allmänt kallad Mandevilla , är en träig vinstockar som producerar non - stop färg i din trädgård under växtsäsongen . Den bästa metoden för att sprida denna vinstockar är genom att skära barr sektioner av ny tillväxt av ändarna . Softwood tillväxt har en grön - anstrykning färg och är flexibla när böjd . Dipladenia producerar rötter snabbt , ungefär två till tre veckor efter start utbrednings process.Things du behöver
växt clipper
pappershandduk
Plastpåsar
Förökning bricka
Förökning medel
Rooting hormon pulver Flighter Long hantverk pinnar
Twist - tie
Vatten mister
4 - tums krukor
Ingjutningar jord
Visa fler Instruktioner
1

Clip 6 - till 8 - tums - långa barr sticklingar utanför Dipladenia vinstockar från slutet av våren till början av sommaren . Linda alla sticklingar i en fuktig pappersduk och placeras i en plastpåse direkt efter styckning .
2

Tvätta en förökning bricka med tvål och vatten och skölj väl att ta bort alla rester . Torka facket torrt med en pappershandduk . Addera 3

Fyll en förökning bricka med ledande mediet . Blanda mediet med vatten tills den bildar konsistensen av en fuktig svamp . Använd dina händer för att arbeta i jorden ordentligt .
4

Ta sticklingar från plastpåsenoch klipp bort bladen från den nedre halvan . Doppa den nedre änden av skär in rotbildning hormon pulver och klibbar omedelbart in i överföringsmediet till ett djup av ca 3 inches. Fördela Dipladenia sticklingar så bladen inte röra i facket .
5

Poke långa hantverks pinnar jämnt över utbredningsfacket för att hålla plasten från styckning . Skjut in facket i en klar plastpåse och knyt stängde med ett gummiband eller twist - slips . Ställ brickan i ett område med indirekt ljus och en temperatur på 68 till 70 grader Fahrenheit .
6

Öppna plastpåsen 1-2 gånger om dagen för att fräscha upp luften runt sticklingar och kontrollera fukten nivå. Dimma mediet med vatten för att hålla det konsistensen av en fuktig svamp .
7

Dra på sticklingar ungefär två veckor efter att hålla sig i mediet för att se om det finns motstånd från tillväxten av rötter . Flytta jord runt basen hos skär att kontrollera rota längd.
8

transplantat Dipladenia sticklingar i 4 - tums krukor när rötterna är över en tum lång . Använd en väldränerad krukväxtjord och fukta den med vatten innan transplantation sticklingar . Odla sticklingar inomhus för att stärka växterna innan transplantera dem utomhus följande vår. Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1012100886.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.