Rhodochiton Care

Rhodochiton är en klättrande växt hemma i Mexiko . Denna frostkänsligaanläggning producerar lila , klockformade blommor , en egenskap som anges i dess vedertagna namn : lila klocka vinstockar . Odla en Rhodochiton på en spaljé i trädgården eller mot en struktur , eller plantera den i amplar eller behållare där klockformade blommor kan kaskad över sidan . Klimat Villkor

Rhodochiton är ett anbud perenn vinstockar . I milda frostfria klimat , växer det året runt i trädgården . I kallare områden , kan du odla det som en årlig . Bara låta det dö tillbaka i slutet av hösten och starta en ny fabrik i våren . I behållare , växer denna vinstock väl utomhus under vår, sommar och tidig höst och kan vintern inomhus . Rhodochiton blommor är långvarig blomning från sen vår till tidig höst .
Outdoor Växande

Rhodochiton vinrankor trivs i en plats i fullt solsken eller delvis skugga och fuktig , djup markförhållanden . Plantera nytt börjar efter sista frosten datum passerats. Tender nya anläggningar är särskilt känsliga för en sen - säsongen frost så se till att vintern är verkligen borta innan du planterar . Gödsla växterna på våren och en gång i början av sommaren med en långsam frisättning balanserad gödsel . Beskär vinstockar tillbaka efter de sista blommorna blekna . I kalla klimat , skär ner det till marken efter den första frosten .

Container Kultur

Plantera Rhodochiton vinstockar i uteplats krukor, inomhus krukor och amplar . Använd en väldränerad planteringsjord mix . En kombination av en del perlit, en del krukjord och två delar torvmosse ger en lätt, well-draining miljö. Gödsla containerodladeRhodochiton vinrankor en gång i månaden . Använd ett balanserat vattenlösligt gödningsmedel och späd den till en fjärdedel styrkan som anges på förpackningen . Beskär plantan tillbaka efter den blommande perioden är över . Flytta Rhodochiton inomhus innan temperaturen sjunker under 50 grader Fahrenheit .
Start Seeds

När växande Rhodochiton som en årlig i trädgården , kan du samla frön i höst och användning dem att starta nya anläggningar . Samla fröna då frökapslarna torka på rankan . Starta frön i början av vintern . Rhodochiton frön behöver någonstans 14-45 dagar för att gro och ytterligare fyra till sex veckor att utvecklas för plantering . Förvara fröna i jorden med en temperatur mellan 77 och 86 grader under groning . Addera