Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Markbeläggning & Vines >> Content

Hur lång tid tar det Purple Passion att gro ?

Lila passion ( Passiflora inkarnerad ) är en perenn vinstockar , hemma i USA . I US Department of Agriculture växt härdighet zoner 6b igenom 10 den växer till 25 meter i längd , klättra eller krypa längs trädgården golvet . Frukten av den lila passion vinstockar är smeknamnet maypop grund av ljudet den gör när trampade på . Lila passionflower vinstockar brukar vegetativt förökade eftersom fröna kan ta upp till ett år för att gro . Seed insamling , förberedelse och plantera alla björnen på den tid det tar den lila passion att gro och göra det på rätt sätt kan hjälpa till att snabba på det hela . Seed samling

Vår och sommarblommor ge vika för äggformade bär som tar två till tre månader för att mogna . Du vet fröna är redo att skördas när de bär är orange med en gul gjuten till det och det känns mjuk vid lätt pressas . Om du pop öppna ett bär och frön är bruna , de är redo att skörda . Scoop dem ur maypop , placera dem i en sil , och köra kallt vatten över dem , med hjälp av fingrarna för att ta bort Aril - den klibbig substans som klamrar sig fast vid varje frö . Om du inte planerar att gro fröna direkt, slå in dem i något fuktig vitmossa torv och förvara dem i en sluten behållare i kylskåpet .
Seed Förberedelser
< p > Blötläggning fröna snabbare groning av den lila passionsblomman . Använd antingen en 5 procent alkohol och vattenlösning eller 2 msk blekmedel och 6 matskedar vatten . Båda metoderna kräver en 24 - timmars blöt , men om du väljer att använda blekmedel , lägg blandningen och frön i en sluten behållare i kylskåp i 24 timmar . När du tar bort fröna , skölj med kranvatten och lägg dem på tidningar eller pappershanddukar tills de är helt torra .
Seed Sådd

Även om direkt sådd utomhus rekommenderas, är det möjligt att starta den lila passion frön inomhus. Vare sig inomhus eller utomhus , den viktigaste aspekten för snabbare groning är marktemperatur och det är lättare att kontrollera inomhus . Använd en värmemattaunder groning behållaren för att hålla jorden värms upp till mellan 68 och 75 grader Fahrenheit - ju varmare desto bättre . Jorden måste förbli fuktig hela tiden . När plantorna växa fram, börjar successivt minska värmemattatemperatur , så småningom , under loppet av en vecka .

Överväganden

Lila passion vinstockar ser slående klättring över en berså eller vägg. Om detta är hur du väljer att odla det , transplantation plantan 6 inches bort från konstruktionen . Som vinstockar växer , träna upp stödstrukturen . Det kommer naturligtvis att ta tag och börja klättra på egen hand . Bli inte rädd om vinstocken verkar vara döende i slutet av hösten eller tidig vinter . Det är en av de få löv Passiflora arter och kommer tillbaka när vädret blir varmare på våren . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/groundcovers-vines/1012021037.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.