Vit Mögel i Worm Gårdar

En mask gård innebär en viss typ av behållare eller strö område som inrättats för att innehålla maskar . Maskarna kan användas för vermicomposting , vilket är processen med att använda maskar att kompostera hushålls-och trädgårdsrester. De kan också höjas för att säljas som sällskapsdjur eller betesfisk . Oavsett syftet med masken gården , det finns några vanliga problem som kan uppstå. Tillväxten av vitt mögel eller svamp kan indikera att något i gården behöver justeras , men det är inte skadligt. Orsaker

Vit mögel eller svamp i en mask gård är inte ovanligt , särskilt om det är en ny installation . Dessa organismer äter ruttnande mat och trivs i den ostörda mörkt och tyst av masken gården . Mögel och svamp faktiskt bidra till att bryta ner maten som placeras i papperskorgen med maskar i sin tur att bli mask mat själva . Det värsta problemet med vitt mögel i masken bin är risken för allergiska människor andas in sporer , men det skadar inte maskar .
Förebyggande

huvudsakliga sättet att förhindra tillväxt av vita mögel i en mask gård är att undvika att gården sitta utan maskar under en längre tid . Mögel och svamp växer snabbt om de lämnas orörd , och en mask bin erbjuder en idealisk miljö för dessa organismer . Lägg maskar till en behållare så snart som möjligt efter en kort lagringsperiod för den nya sängkläder . Eftersom vitt mögel är inte skadligt för masken gården , det är om den gör blir enkelt att hantera miljön så att den hålls under kontroll .
Korrigering

för att hantera vitt mögel som växer i en mask bin , är det bäst att försiktigt röra om strö och blanda mögel eller svamp tills det inte syns . Om masken gården har ännu inte befolkat med maskar , är det dags att lägga till dem . De kommer att förbruka både svamp och mögel , och även kommer att hålla strö rört upp så att det är osannolikt att ny tillväxt . Om formen inte kommer tillbaka , troligen antingen för blött eller för sur att strö är . Lägg torrt strö att skära ner på fuktnivån . För att minska surhetsgraden , inte mata maskarna citrusrester, se till att de inte är övergödda och lägga lite av trädgårdskalk . När balansen är återställd , kommer tillväxten av vita mögel stoppas eller minimeras .
Roliga fakta

baby maskar kläcks från små kokonger som är formad som jellybeans . Maskar kan åter växa förlorade delar av sina kroppar , men om halve eller om huvudet är fristående , kommer en mask troligen dö . Maskar har inga ögon , men kan känna ljus och försöka hålla sig borta från det . Om de utsätts för ljus för länge , blir en mask förlamad och kommer att dö . Addera