Hur man gör en trä Bow från ett träd

Du kan göra en pilbåge från en planta och få kontakt med en av mänsklighetens tidigaste tekniker . Före tillkomsten av skjutvapen , bågen var det viktigaste vapnet för människor. Fjärran projektiler gav krigare en kant i strid och i jakten . Bågen får soldater och jägare både för att spionera på sitt byte på avstånd , vilket ger dem tid att sikta och sätta dem i liten fara . Idag bågar är föråldrade som vapen , men jägare, historiker och idrottsmän fortfarande tycker om att använda dem på samma sätt som deras förfäder gjorde. Detta är vad du behöver
Planta
Branch såg
Brukskniv
Sharp yxa
Plastfolie
Gummiband
Lång sågbock
Rope Billiga 3 - tums tjock tegel
Pencil
Sandpapper
mjuk trasa
Fläck sealer
Bowstring
Visa fler Instruktioner
1

Sök dina skäl för en planta ca 2 inches i diameter , som växer rakt . Trädet ska vara fri från vändningar , kurvor och gupp , åtminstone på ena sidan . Den planta bör vara ca 6 inches till en fot längre än du .
2

Ta tag i trädet ca 6 inches från basen med ena handen och dra sågen mot trädet med den andra handen . Branch sågar är små och lätta med vassa blad , perfekt för sågning genom plantor . Addera 3

Skala planta av grenar , kvistar och löv . De flesta skulle knäppa bort lätt utan att lämna stora urgröpningar i träet . Om en gren hotar att trycka ut , såg det bort med grensågen.
4

Såga bort de bästa 6 till 12 inches av ungt träd , trimma ner det till din längd och skapa två plana ändar .

5

Titta på en av ändarna på din planta rakt på . Bisect slutet av planta med en brukskniv skårlinje .
6

Chop in skårlinjen med en skarp yxa , skär bort en sida av planta och lämnar den andra sidan intakt. Skär bort den sida av planta med flest brister . Det kan komma bort i bitar , vilket är OK så länge den andra sidan är fast och smidig .
7

Wrap båda ändarna av halv planta rosett personal i plastfolie , säkra den med gummiband . Detta förhindrar ändarna från sprickbildning och delning som personalen torkar .
8

Lägg personalen , rundade sidan nedåt , på en sågbock . Knyt ändarna av personal till sågbock med rep , lösa rep omkring 6 inches från varje ände.
9

Push två 3 - tums - tjock tegelstenar under mitten av bågen personal , avstånd dem ca 4 inches isär . Detta uppmuntrar personalen att säsongen och torka i en ordentlig båge kurva . Låt bågen för säsongen i ungefär en månad .
10

bort repet , gummiband och plastfolie från fören personalen . Det bör torkas i en subtil kurva från mitten till ändarna .
11

Rita blyertslinjerpå baksidan av din båge , börjar ca 3 inches från vardera sidan av centrum av personalen och slutar på tips av fören personal . Linjerna visar den nya formen för din båge personal , som ska börja på ca 2 inches tjock i centrum ( handtag ) och smalnar av till ca 3 /4 tum på tips .
12

Carve bort överflödigt trä på utsidan av linjerna med en vass mattkniv . Arbeta långsamt , rakning bort inte mer än 1/4 tum av trä i taget. När du är klar , ta bort barken från insidan av kurvan med samma metod
13

Sand fören personalen med 80 - . , 100 - , 200 - och 400 - slippapper i följd för att göra den helt slät och bekväm att hålla . Torka bort sandpapper med en mjuk trasa .
14

Rista en 1/4-tums djup skåra ungefär 3 inches från vardera änden av bågen personal , på utsidan av kurvan . Dessa skåror är för bågsträngen .
15

Måla hela personalen med tätnings trä fläck i valfri färg . Låt fläcken torka över natten .
16

Slip en slinga av en premade bågsträng i varje skåra , dra din båge in i sin rätta kurvan . Låt det förbli så i ungefär 48 timmar så att träet " minns " formen . Din båge är klar för fotografering . Addera