Hur man odlar alger från Gödsel

Korrekt odling av alger på gödsel ger kväverikagödningsmedel för gräsmattor och trädgårdar . Gödsel ger en bördig växande område för alger när de behandlas på rätt sätt . Även alger är kommersiellt tillgänglig och lätt växer på dammar , kan odlingen av den blågröna substansen vara lönsamt för den ivriga bakgården odlaren . Kontrollera alltid eventuella lokala eller regionala lagar om öppet område jordbruk med gödsel . I stadsmiljöer , kan detta koncept vara impopulär med grannar på grund av lukten . Detta är vad du behöver
Rake
Handsåg
16 små träpålar , 10 -inches lång
2-av - 4 timmer
Gummiklubba
Mesh skärm
Måttband
Tin snips
Torkad gödsel
skottkärra
Spade
Visa fler Instruktioner
1

Nivå området marken för den växande rutan . Välj en plats med mycket sol. Rake området platt. Storleken på det utrymme som beror på hur mycket utrymme är tillgängligt . Utrymmet kan vara allt från en 4 - gånger-4 fot torget till en 4 - av - 10 fot rektangel .
2

Skär fyra 2 - by - 4 bitar av trä för att skapa en fyrkantig låda . Justera längden på skivorna till önskad storlek på det växande området . Addera 3

Bygg en ram för gödseln . Stand de 2 -by- 4 skivor på sina kanter och kör en träpåle på vardera sidan av varje ände , med hjälp av hammare . Detta kommer att stabilisera styrelser , skapar ramen för algtillväxt . Form fyra sidor med skivorna att innesluta det önskade området .
4

Cut mesh sikt för att passa i botten av ramen. Mät inuti ramen och skär skärmen för att passa med hjälp av tenn snips . Lägg skärmen i botten av odlingslådan .
5

Mix torkad gödsel med vatten. I en skottkärra , blanda gödsel med vatten tills soupy . Rör om ordentligt med en spade .
6

Häll blandningen gödsel i växa rutan . Fördela jämnt över skärmen .
7

Samla en liten mängd av naturliga alger ur en damm eller sjö för att hoppa starta algblomning . Plocka stora, tjocka bitar av ämnet och bryta isär över spridningen av gödsel .
8

Håll växande området fuktigt . Detta kommer att uppmuntra den naturliga tillväxten av alger i rutan . Algerna kommer att börja föröka sig eller blomma på toppen av gödsel och på skärmen .
9

Harvest algerna genom att ta bort skärmen . Vänta tills algerna att tjockna och börjar torka . Dra ut insatserna från ramen för tillgång till kanterna av skärmen. Lyft eller rulla upp på skärmen för att ta bort alger . Algerna ska fästas på skärmen medan majoriteten av gödsel kvar på marken . Addera