Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Flower Basics >> Content

Effekterna av filtrerat vatten för växter

Luft , vatten , ljus och näring stöd växtliv . Även filtrerat vatten inte skadar växter , ger den inte extra näringsämnen . Mänskligheten har filtrerat vatten för att förbereda den för konsumtion i århundraden . Filtreringen kan vara så enkelt som filtrering genom en trasa. Moderna filtreringsmetoder inkluderar kol och andra rymdåldersfiltreringsmedia. Vatten rinner eller dras genom filtreringsmaterialet . Filterextraktoch fällor sediment och mineraler . Mineraler

Ofiltrerat kranvatten innehåller järn , kalcium, magnesium , fosfor och kalium som behövs för friska växters tillväxt. Moderna metoder för filtrering eller destillering vatten tar bort dessa viktiga näringsämnen . Om du växer i näringsrikakrukväxtjord , vattna med filtrerat vatten inte skadar växter . Växter utvinna mineraler från jorden . Växter som odlas hydroponically i filtrerat vatten kommer att kräva mineralfoder .
Kranvatten kontra filtrerat vatten
p Om du är osäker på kvaliteten på din källa för dricksvatten , ta ett prov till din lokala länförlängning för testning . Begär ett test som identifierar salter , pH-nivån , näringsämnen , fluor och klor nivåer . Fluor och klor kan vara skadligt för växtskydd . Om ditt vatten är orsaken till dålig växtligheten, kanske du vill vatten med filtrerat eller destillerat vatten och komplettera näring med en organisk flytande gödning . Vid tillämpning av gödsel för krukväxter , följa tillverkarens anvisningarna på etiketten , späda blandningen till halv - styrka med filtrerat vatten .
Natrium

Både lant brunnar och stad vattensystem kan ha vatten som är hälsosamt för människor , men det finns alltför salter som växterna inte tål . Leta efter en vit, filmliknande skorpa ovanpå jorden i dina krukväxter . Den vita skorpan är indikativ för saltbildning . Spola dina växter med skölj upprepade gånger med destillerat vatten eller plantera om den krisdrabbade fabriken i färsk krukjord . Om ditt kranvatten är höga i natrium , vattna med filtrerat eller destillerat vatten är att föredra .

Fluorid

Många kommunala vattensystem lägga fluor till stadens dricksvatten . Fluor är effektivt för att förebygga karies hos människor , men många växter är känsliga för fluorid och inte svarar bra när man ständigt vattnas med fluor - behandlat vatten . Palmer, ormbunkar , spider växter och dracaenas är speciellt känsliga . Kunniga trädgårdsmästare tillåta vatten att sitta i ett öppet kärl under 24 timmar före användning. Väntan perioden kommer att tillåta en del av de kemikalier i vattnet att avdunsta . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1012099517.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.