Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Flower Basics >> Content

Hur man odlar lavendel Vera

Lavendel vera , ofta anses vara den ursprungliga engelska lavendel , trivs på högre höjder och ofta uppvisar den bästa doft och egenskaper för medicinska och aromterapi ändamål . Som med alla lavendel sort , växer lavendel från en skär mycket snabbare och enklare än att starta från frö . Anläggningen vuxit från en styckning kommer att uppvisa samma egenskaper som moderplantan , så ta dina sticklingar från en blomstrande , friska lavendel vera plant.Things Du behöver
Moder anläggningen
Sax
Skarp kniv < br > Pot , 5 - till 6 - tums
Horticultural vermikulit
Rooting hormon
Rensa plastpåse
Krukor , 4 - tum , 1 per skär
Steril krukväxtjord
organiska gödselmedel < br > Shovel
Kompost
Visa fler Instruktioner
Start Sticklingar
1

Skär av flera nonflowering sidoskottfrån moderplantan efter lavendel blommor har blommat för säsongen . Skrapa försiktigt basen av varje skärning med kanten av en vass kniv för att ta bort det tunna lagret av bark .
2

Ta de första en eller två par blad från varje skärning som lämnar 3 till 4 inches . av kala stam Addera 3

Fyll en 5 - till 6 - tums kruka med vermikulit . Doppa varje stam i en böka hormon och sätt in dem i potten längs kanterna . Vatten ordentligt tills du märker vatten droppande genom botten . Täck krukan i en klar plastpåse med hörnen avskurna för att hjälpa till att bevara fukt och placera krukan i en varm , skuggig plats .
4

Fyll en 4 - tums kruka per skära halvfullt med steril planteringsjord blandad med en organisk gödsel , enligt gödsel tillverkarens anvisningar . Ta försiktigt bort det första skär med sin rot bunt från vermikulit och placera den i mitten av den nya krukan .
5

Lägg mer av jorden blandningen runt roten bunten och fylla krukan till basen av stammen . Vatten noggrant. Upprepa steg 4 och 5 för varje kapning . Låt växterna att växa i krukor i flera veckor , vattna när jorden känns torr , tills rötterna är väl etablerade . Addera Transplantation till din trädgård
6

Leta ett område av din trädgård med full sol. Luckra upp jorden med en spade med en 8 -tums djup. Införliva kompost i jorden tills den är lös och smulig .
7

Gräv ett hål för varje lavendel växt något bredare och djupare än storleken på din pott . Vera lavendel växer oftast till ca 2 meter , så utrymme för plantering hål 24 inches isär .
8

Placera handen över toppen av den första potten , med lavendel stammen mellan fingrarna . Vänd försiktigt grytan över att släppa anläggningen och rot bunt .
9

Placera rot bunt i mitten av det första hålet och fyll i runt den med den förskjutna jord . Upprepa för varje kruka lavendel anläggning . Grundligt vattna blommorna direkt efter plantering , och igen en eller två gånger per vecka tills de börjar bli större .
10

Fortsätt att vattna växterna var två till tre veckor tills de börjar blomma . Vatten varje vecka eller två tills plantorna avslutar blommar eller du är redo att skörda blommorna . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1012099294.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.