Vilket är det bästa Trädgårdsslang : Naturgummi eller Vinyl

Trädgårdsslangar är en nödvändig , om besvärande , trädgårdstillbehör. De verkar oförklarligt utveckla veck och knutar natten liggande i trädgården . Oavsett vilken typ du köper , ge dem ordentlig vård för att förlänga deras livslängd . Lämna inte slangarna ligga i solen eller när de skulle bli överkörd av bilen . Avveckla dem efter varje användning . Tappa dem och förvara dem i ett skjul eller garage över vintern . Typer

Trädgårdsslangar är i allmänhet gjorda av antingen naturgummi eller en syntetisk produkt, såsom vinyl eller plast. De finns i 1/2-tums , 5/8-inch , 3/4-tums och 1 - tums diameter , och varierar i längd från 25 meter till 100 meter lång . Slangar varierar också i deras tjocklek . De dyrare och mer hållbara slangar har normalt flera lager , och vissa har ett masklageri mellan lager av gummi eller vinyl . I allmänhet , gummislangar är mer hållbara och lättare att avveckla , även om de kostar mer .
Använder
p Om du använder din trädgårdsslangar för regelbunden vattning stora vidder av gräsmattor eller grönsaksodlingar , då en högkvalitativ gummislang är ett måste . Dessa slangar håller längre , är lättare att lagra och ha färre veck än deras plast eller vinyl motsvarigheter . Om , å andra sidan , du använder din slang för att då och då vattna några krukor med växter , kan en billig vinylslangenräcker .

Överväganden

När välja en slang , tänk på att vinyl slangar är hårda och rulla inte upp lätt . De spricker även i kallt väder , och är mer benägna att utveckla läckor . Oavsett vilken typ av slang som du köper , smala slangar tenderar att ha lägre vattentryck än breda slangar . Långa slangar har lägre vattentryck än korta .

Rekommendationer

Om du har en stor gård eller är en ivrig trädgårdsmästare , investera i bra verktyg , inklusive kvalitet slangar . Välj en 3/4-tums gummislang med mässingskopplingar. Investera i några bra munstycken och kanske en spruta för applicering av gödsel . Köp en 25 - fots vinyl slang för tillfällig trädgård användning . Addera