Hur man byter en Bevattning Ventil

Bevattningsventileri din sprinklersystem varar vanligtvis en lång tid och inte behöver reparationer ofta . Om ventilen misslyckas , kommer det brukar göra det på solenoiden , diafragma eller hamnar . Alla dessa delar är belägna i den övre delen av ventilen. I de flesta fall , den billigaste och snabbaste sättet att byta ut ventilen är att köpa samma ventil och ersätta den övre delen genom att skruva loss den övre delen av den gamla ventilen och ersätter den med den nya toppen. I extrema fall kan ventilen behöva sänkas out.Things du behöver
Skyffla
Röravskärare
Pipe lim
Rör primer
PVC-rör
2 rak koppling /slip Billiga 2 gängad hane adapter /slip
Kanallås tänger
teflontejp
Visa fler Instruktioner
1

Inspektera ventil och bestämma storleken på ventilen. Mät innerdiametern av inloppet till ventilen med ett måttband . Stäng av vattnet till ventilen vid huvud . Detta kommer att isolera ventilen och tillåta arbete som skall utföras . Storleken på ventilen kommer att avgöra din rörstorlek och anslutningar i dimensioner .
2

ventiler i en ventillåda måste grävas ut med en spade . Om ventilen är placerad ovan mark , gå till steg 7 . Gräva runt ventilen så att du har tillräckligt utrymme att arbeta och utsätta rören på in-och utlopps sidor om ventilen . Det kan handla om att ta bort bevattnings rutan och sätta det åt sidan . Addera 3

In - line ventiler sitter mellan inlopps-och utloppsrör . Skär ventilen fri från röret på utloppet och inlopps sidor med ett rör PVC kärare . Skär sex inches ut från inloppet och utloppet . Detta ger dig utrymme att limma på nytt rörsystem . Ta bort den gamla ventilen och ställ den åt sidan .
4

Bygg -och utlopp rörsystem för den nya ventilen . Primer En rak koppling /slip på inlopps-och utloppssidan. Den slip innebär att kopplingen inte är gängad på vardera sidan och rör kan halkade på och sedan limmas . Klipp två bitar av röret ca 6 inches lång . Primer dessa rör bitar och när det är torrt . Applicera sedan lim och sätt in röret i de raka kopplingar .
5

Förbered ventilen för insättning . Linda teflontejp tre gånger runt trådarna i de två manliga adaptrar . Skruva den manliga adaptrar in i inloppet och utloppet sidorna med kanal lås tång . Primer manliga adaptrar och vänta på dem torka innan de limma dem till röret .
6

Kontrollera passningen av ventilen. Placera ventilen mellan de två rören för att kontrollera detta ihop . Klipp eventuellt överskott röret och limma ventilen på plats . Kontrollera etiketten för lim inställning gånger innan testning
7

antisifonventilerär lättare att montera , eftersom de ligger på toppen av in-och utloppsrören. ; Detta eliminerar Steg 3 . Att ersätta antisifonventil, skär den med röravskärare . Göra snittet så nära inloppet och utloppet av ventilen. Komplett Steg 5 och sedan kontrollera att din ventil förblir 6 inches ovanför högsta sprinkler . Om inte , måste du höja rörsystemet .
8

Limma ny ventil på röret in-och utlopp och följ instruktionerna för inställda tiden på limmet innan läckagetester .

Addera