Vad orsakar Hög alkalinitet i pooler

? Underhållet av alkalinitet nivåer är en viktig aspekt av att hålla din vattenkemii balans . Endast ett fåtal faktorer som faktiskt kan leda till höga halter av alkalinitet , av vilka några är utanför din kontroll . Vad är ditt ansvar , däremot , är att sänka alkalinitet nivåer så fort de höjer för att undvika andra pool vattenrelaterade problem . Alkalinitet

Mätningen av alkalinitet används för att avgöra hur resistent poolvattnet är att neutralisera syran . För att bibehålla saneras och balanserad poolvatten , testutrustning för bassänger visar att en normal alkalinitet läsning bör hamnar någonstans mellan 80 och 120 miljondelar ( ppm ) . För mycket alkalinitet kommer att påverka poolkemioch pH- värden . Alkaliniteten fungerar som en buffert för att pH-värdet , vilket innebär att när alkalinitet är balanserad , är mer benägna att stanna i det neutrala området samt pH .
Orsaker

i många fall , då först fylla upp en pool eller öppna den för vårsäsongen kan alkalinitet nivåerna behöver höjas . Poolägare som överskattar hur mycket alkalinitet höjande kemiska de behöver kan ibland skjuta alkalinitet till nivåer över 120 ppm . Denna anledning och en annan helt utanför din kontroll är alkaliniteten avläsningar i just din vattenförsörjning . I vissa områden alkalinitet är högre än andra. Därför , när du fyller upp din pool för första gången , kan alkalinitet nivåerna måste sänkas .

Konsekvenser

Hög alkalinitet måste sänkas omedelbart för att undvika andra poolkemirelateradeproblem som kommer att ta mer tid , energi och pengar att åtgärda . Hög alkalinitet kan leda till grumligt vatten , kliande hud och hårbotten , vattencirkulationsproblemmed ditt filter , minskad klor effektivitet och en svårighet som får en korrekt och stabiliserat pH läsning . PH är svåra att stabilisera , eftersom den buffert som reglerar pH-värdet inte är i balans , antingen . Även alkalinitet och pH är för separata enheter , de är beroende av varandra .
Remedy

Hög alkalinitet är enkelt lösas genom att lägga natriumbisulfat till din pool , som marknadsförs ofta som pH och alkalinitet -höjare eller pH - up . Den kemiska att sänka både alkalinitet och pH-värdet är ett och samma. Att exakt sänka alkalinitet till rätt nivåer , måste du testa vattnet . Bestäm hur mycket du behöver för att sänka alkalinitet och hur många liter vatten som du behöver för att behandla . Rådfråga produkt riktlinjer före tillsats av kemikalier till vattnet . Addera