Home & Garden >> Hem Trädgård >> Landscaping & Outdoor Building >> Swimming Pools & Spas >> Content

Varför blir Pool Vatten Turn Blue

? Helst bör pool vattnet vara klart och inbjudande . Medan många pooler redan har en blå nyans , utveckling av mörkare blått vatten eller en grumlig , kan blå - grön skiftning vara en nedslående sak att se . Det finns flera skäl till detta kan hända , och lägga rätt kemikalier snabbt kan förhindra en utveckling av problem från att tappa greppet . Alger Tillväxt

Vissa typer av alger kan göra swimmingpool vatten vända en grumlig , blå - grön färg . Blågröna alger är den vanligaste boven i dramat , och medan de många sorter av algerna kan vända vatten många färger , är blå - grönt vatten en vanlig syn . En av de säkra tecken på att alger är problemet är att poolens sidor och botten utveckla en hal , slemmig känsla , vilket kan vara mer märkbar inom områden av poolen som är regelbundet i skuggan . Alger växer extremt snabbt , och blomningar kan inträffa till synes över en natt . Det kan också finnas fläckar av alger spotting sidorna av poolen , och dessa fläckar kan bli mer märkbar klamrar sig fast vit plast , till exempel strukturer runt stegar och lampor .
Mineral Insättningar
< br >

mineraler kan skriva in poolvatten från en rad olika källor , och när mineraler som koppar och kobolt bygga upp i poolen , kan vattnet vända en djupblå . Koppar uppbyggd kan komma från tillämpningen av flera omgångar av algecider , eftersom många algicider använder koppar som en av de viktigaste ingredienserna . Vanligare hos äldre pooler , kan koppar också deponeras i poolen när gamla matcher och rör börjar korrodera , släppa metallen i vattnet . Kobolt kan frigöras från glasfiber pooler skal och är en mindre vanlig orsak än koppar . Addera Stabilisera Vatten

För att bli av alger , testa poolen vatten för att bekräfta att klor, pH och andra kemikalier är alla närvarande i lämpliga mängder. I vissa fall kan det vara nödvändigt att chocka poolen för att börja få vatten upp till normala nivåer , särskilt efter hårt väder eller långa perioder av försummelse . Lägg algicider som utformats speciellt för blågröna alger för att hjälpa klor eller brom i poolen bli av med alger , och spola filtreringssystem för att se till att organismer inte få återförs till poolen . Lägga komplexbildare förhindrar koppar uppbyggd från att samla in från algecider ; dessa är samma komplexbildare som kan läggas att justera färg -och mineralinnehåll , om det är huvudproblemet att vrida på vattnet blått .
Förebyggande underhåll
p Om koppar och andra mineralfyndigheter fortsätter att vara ett problem, kan det vara nödvändigt att ersätta en del av rören och filtreringssystem av poolen, särskilt om det är en äldre modell . Metaller som kommer från väl vatten kan behandlas med den vanliga tillsatsen av sekvestreringsmedel . Testa poolen regelbundet för att se till att klor-eller bromnivåerär alltid tillräckligt hög ; brom pooler måste kontrolleras oftare , eftersom dessa nivåer kommer att fluktuera mer . Ta bort allt skräp som faller i poolen kan hjälpa till att hålla främmande föremål till ett minimum , och chockerande poolen efter exponering för närliggande gödselmedel kan hjälpa till att befria den pool av överskottet kväve som annars skulle uppmuntra algtillväxt .


från:http://hem.98905.com/landscaping-outdoor-building/swimming-pools-spas/1012097279.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.