Hur man bildar konkreta åtgärder med tegel Konturer

kan Brick mönster etsas in i betongytor såsom steg eller gångvägar genom en process som kallas betong stämpling . Tidigare erfarenhet av att arbeta med betong och en kunskap om dess egenskaper är till hjälp för att genomföra ett konkret stämpling projekt . Det är inte ofta inom området för de flesta gör-det -själv- typer , men det kan göras med rätt verktyg , material och processer . Om du har några tvivel om din förmåga , överväga att lämna detta till en professional.Things Du behöver
Handskar
Spade
Grus
Skottkärra
Tamper Flighter Garden rake
nivå
Trä för trappformer
Rebar eller nät tråd
Betong mix
Betong bets eller basfärgen att blanda
Screeding verktyg
Brick - mönstrade stämpel mattor, former eller rull
plastfolie för att bota
Betong sealer
Broom
Visa fler Instruktioner
Förbereda webbplatsen
1 En rund - punkt spade bör slipas innan gräva om rötter förväntas .

Gräv med skyffel det område där trappan ska byggas . Gräv ut tillräckligt med mark för att rymma minst 8 inches av packad grus för din bas .
2 Använd en båge eller liggande rake för att sprida ut gruset .

Ansök krossat grus för basen . Tillsätt ca 2 inches och kratta ut nivå .
3 Kalksten är ett vanligt material för krossat grus .

Tamp det första lagret av krossat grus . Lägg till ytterligare 2 inches , kratta ut och tamp . Fortsätt tills du är tillbaka upp till grad och ha minst 8 inches av packad bas . Kontrollera med en nivå som den färdiga grundytanär nivån .
4 Bestäm om du ska fylla i varje steg vid grävning .

Förbered formerna för trappan . Dessa bör utformas så att både trappa slitbanan och sättsteg kommer att vara väl definierad . Skära ut dem i förväg rekommenderas .
5 Rebar finns färdigskurna i många storlekar .

Installera trådnät eller armeringsjärn i formulären . Detta kommer att lägga till stabilitet och styrka till betongen och öka livslängden på trappan .
Gjutning
6 Lägg tillräcklig fukt i betongblandningen så att den inte torkar och falla sönder .

Blanda betongen i skottkärra i närheten av där den ska hällas . Lägg basfärgen till mixen om du vill ha homogen färg i hela trappan .
7 Blanketter bör installeras på plats ordentligt .

Häll betongblandningen i formulären steg . Häll bara nog att det kan stämplas innan det torkar.
8 Screeding sker med handverktyg för att ge ytan ett plant utseende.

Avdragare betongen. Detta görs genom att göra jämna rörelser över ytan av betongen. Detta möjliggör en smidig , jämn yta .
9 Färg för betong kan vara i pulverform blandas in , eller vätska appliceras över toppen .

Lägg betong fläcken för färg , om färgen inte tillsattes till betongblandning och om färg önskas .
stämpling och Finishing
10 En mängd tegel mönster finns för stämpling betong .

Stamp de konkreta åtgärder när betongen är våt . Om du använder formulär , sätt in i betong och använda nivå för att säkerställa en jämn finish. Om du använder mattor , se till att korrekt rikta in så att sömmarna inte överlappar varandra . Om du använder en cylindrisk vals med präglade design, börja i ena kanten på steget och rulla mjukt och jämnt på den andra kanten . Upprepa för varje steg .
11 Använd vit eller klar plast för att täcka de steg under härdningsprocessen .

Låt de konkreta åtgärder för att bota . Detta innebär att de behöver vara ifred i upp till en vecka innan den används . Du kan behöva använda en plastfolie för att skydda stegen från elementen under torkning .
12 Betong sealer ofta sprids över ytan med en kvast .

Täta stegen med en konkret sealer efter att de har varit tillräckligt härdad . Låt ytterligare en vecka för sealer till fullo penetrera innan stegen . Addera