Home & Garden >> Hem Trädgård >> Landscaping & Outdoor Building >> Särskilda Outdoor projekt >> Content

Hur man bygger Betong Riser Steps

Steps ger ett praktiskt och ofta attraktiva medel för att möjliggöra tillgång till en större struktur eller flytta mellan nivåer i en stegvis område . En typ av material som kan användas för att skapa varaktiga och tilltalande steg är konkret . Betong kan ge hela strukturen . Alternativt kan bara kroppen av stegen bestå av gjuten betong och ytan av trappstegen färdiga med en annan typ av material.Things du behöver
Måttband
Spade och andra grävning verktyg
Grus < br > Tamp
Plywood , 1/2-tums
2 - by- 4 - tum eller 2 - av - 8 - tums timmer
Saw
Nails
Hammer
trä eller stål stakes
Form smörjmedel
Betong
Murslev
Float
Edger
Finishing verktyg , om det behövs
Plastfolie
Visa fler Instruktioner
1

Kontrollera lokala byggnormer för några regler som gäller för steg konstruktion , mönsterstorlek eller andra överväganden . Införliva några krav i ditt projekt .
2

Planera måtten på trappan . Bestäm den totala höjden av de åtgärder som kommer att krävas och önskad riser storleken . Typiskt är en stigarstorlek av ca 7 inches ideal. Dividera den totala höjden av stighöjdenför att beräkna antalet slitbanor krävs. Bestäm önskad mönsterlängden, typiskt ca 12 inches , och multiplicera det med antalet som krävs slitbanor för att förverkliga den totala längden på trappan . Addera 3

Förbered platsen för blanketter och betong . Gräva ut platsen för att rymma den totala längden och bredden av de steg till ett djup av åtminstone 8 inches.
4

Place 6-8 inches av grovt grus i det utgrävda området och packa ner det för att skapa en nivå , väldränerad grund för trappan .
5

Bygga sido formerna för trappan . De sidopaneler, som kan tillverkas av plywood , oriented strand board eller staplad timmer, bör kapas så att de är något längre och högre än de planerade steg. Förstärk sidoformernagenom att spika sektioner av två och fyra för att den yttre sidan av varje panel där förlängningskortet kommer att placeras . Dessutom fäster längder av två -för- fyra för att ytterytan på toppen , botten och varje ände av sidopanelerna . Se till att sidoformer är nivå och bottenkanterna är helt i kontakt med grus.
6

Installera 2 -by- 8 - tums skivor mellan sidopanelema varhelst riser kommer att vara för att styra framsidan av varje steg. Använd en nivå för att se till att varje bräda är nivå och pund spikar genom styrelser att ansluta dem till förstärkta sidopaneler .
7

Håll i formulären adekvat sätt . Placera flera två -för - fyra eller annat virke i vinkel mellan sidopanelernaoch marken . Pound andelar i marken för att spänna den främre och lägsta förlängningskort , och överväga bultande insatser i ytterkanten av formulären .
8

Spread eller spraysmörjmedelöver de inre ytorna av formulären . Detta kommer att möjliggöra enklare och renare avlägsnande av formulären senare .
9

Häll betongen för trappan . När tillräckligt med betong har placerats för att bygga upp varje slitbanan , släta ytan på varje slitbana med en liten avdragare eller murslev , med hjälp av styrelsen på framsidan av varje slitbanan . Använd spackel eller avjämningsmassa som behövs för att fylla i låga punkter eller ta bort överflödigt murbruk från höga områden . Kör en flottör över slitytanför att skapa en slät yta.
10

Kör ett kantverk över framsidan av varje steg .
11

Kör en murslev eller flyta och kantverk över trappstegen igen efter några minuter en gång fukt har lämnat toppen av trappstegen för att ytterligare jämna ut ytan .
12

Ta bort brädorna från framsidan av stammarna efter att betongen har adekvat satt . Ta bort spikarna som håller styrelsen att sidoformer. Använd en hammare för att knacka lätt styrelse bort av stigaren . Om stora delar av betong pinne till styrelsen , låt den konkreta bota ett tag innan du försöker ta bort brädorna .
13

Slät yta stig om att ta bort brädan lämnade brister eller mellanslag . Förbered en tunn blandning av betong och packa in den i den främre delen av stigar där det behövs , jämna det med en flottör för att skapa en jämn yta .
14

Ta blanketterna från sidorna av stegen åtminstone 24 timmar efter det att betongen hälldes . Ta bort hängslen och knacka på baksidan av blanketten med en hammare samtidigt lyfta brädorna bort så de förblir parallellt med sidorna .
15

Täck konkreta åtgärder med plastfolie i en vecka för att ge tillräcklig härdning. I extremt varmt , torrt väder , kan det vara nödvändigt att dimma stegen regelbundet under hela härdningsperioden. Addera

från:http://hem.98905.com/landscaping-outdoor-building/special-outdoor-projects/1012096119.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.