Typ av grus för Bedding

När det gäller att täcka växtbäddar , folk vänder sig ofta direkt till kompostmaterial . Men om du vill använda ett annat material , sedan överväga grus , ett alternativ som kan hjälpa dig att skapa olika utseende som fastställts av din blommande och icke - blommande växter . Innan du beger dig till affären , lära sig om olika typer av grus som är tillgängliga för sängkläder och hur man väljer och använda dem . Olika typer

Ett brett sortiment av grus är tillgänglig för användning som strö . Pea grus består av rundade stenar ungefär lika stor som en ärta . Grus ser ut som stenar som hamrade in i fragment med ojämna kanter . River stenar är släta , ibland blanka och större än ärter grus . River stenar och krossat grus används ofta i japanska stenpartier . Terazzo chips , gjorda av krossad marmor , lägga en touch av klass till varje säng . Nedbrutet granit , vilket är granit som gått sönder under miljontals år och bildar ett krossat grus , finns i en mängd färger .
Flera syften

Grus sängar tjänar i första hand samma syfte som trä eller syntet kompost : När lade över jorden i en blomsterrabatt , det hjälper jorden att behålla fukt och avskräcker tillväxten av ogräs . Grus värmer också upp i solljus och behåller den värme , som hjälper till att värma jorden och upprätthålla växter under svala, övernattning temperaturer . Dessutom ger grus betydande estetisk mångfald på grund av dess många storlekar, former och färger .
Tänka på vid placering

Eftersom grus är tung och kan hämma tillväxten av önskade frön groddar och lökar som försöker driva igenom jorden , som det gör med ogräs , bör den placeras runt endast etablerade växter . Dumpa gruset i en skottkärra , och försiktigt skotta grus i sängarna, noga med att inte störa etablerade växter . Skapa ett djup av ca 2 inches med grus för täckning som förhindrar marken från att visas genom stenarna .
Kant val

Installera kantning för att hålla gruset på plats är ett förnuftigt steg eftersom kisel kan rubbas lätt. Till exempel , kan kraftiga regn och gräva djur undan gruset från sängar till gräsmattan och gångvägar . Grus som flyttar in i gräset kan bli en dödlig missil när den träffas av bladen på en gräsklippare . Grus på en trottoar kan orsaka förbipasserande att snubbla eller på annat sätt förlorar fotfästet . Kant inkluderar plast stängsel stöds av spikar insatta i marken , plastrullar, tegel, cement asfaltläggare , större stenar , liggande timmer och järnvägsslipers . Addera