Hur Häll stämplad betong

stämplad betong kombinerar den strukturella integriteten av en betongplatta med det dekorativa utseendet hos en tegel -eller stenytan . Att skapa ett stämplat betongyta är en tredelad process som innebär att lägga grunden, gjutning och stämpling ytan . Detta är ett utmanande projekt som innebär att arbeta snabbt för att manipulera och stämpla betongen innan ytan börjar harden.Things Du behöver
Måttband
Landskap måla
Spade
Grus
Sabotage
2 tum med 4 - tums skivor
Skruvar
Drill
1 - tums med 3 - tums stakes
Betong frimärken
Betong pulver
Betongblandare
Slang
Släppmedel
Broom
Plastic
Tätningsmedel
Visa fler Instruktioner
1

Mät tillgängliga för betongytan utrymme , och skissa din bakgård med formen och storlek på webbplatsen .
2

Rita en skiss av projektet på plats med landskaps färg , lägga till 3 inches till varje sida för att göra det möjligt att trä formuläret . Gräv ut den skisserade området tills du har en yta 6 inches djupt . Nivå av ytan med en platt spade. Grade platsen genom att gräva 1/4-tums djupare för varje 1 fot av längd från huset . Denna kvalitet gör att regnvatten att rinna bort från huset . Addera 3

Häll en 3 - tums bädd av grus över området , och sprida den med huvudet av en spade . När gruset är även trycka en sabotage över ytan tills stenarna packas tätt . Grus foundation förbättrar din uteplats s dränering genom att låta vatten för att resa ut från under uteplatsen .
4

Place 2 - tum med 4 - tums trä brädor längs de inre gränserna. Borra ihop brädorna i vardera änden med 2 - ½ - tums skruvar och stag formuläret med 1 - tums med 3 - tums träpålar inbäddade i marken varje 2 meter längs utsidan av brädorna. Formuläret kommer att sitta 1 cm ovanför marken , i höjd med betong uteplats yta .
5

Ordna dina konkreta stämplar bredvid webbplatsen enligt dina mönster . Konkreta stämplar finns i olika storlekar och dekorativa mönster , bland annat kullersten , knäppte stenbitaroch tegel . Om stämplar interlock , se till att justeringen är korrekt . Torr lägga stämplar innan du häller betongen ger dig möjlighet att snabbt trycka på frimärken .
6

Blanda betongen i en mixer eller skottkärra , som kombinerar vatten och cementblandning enligt tillverkarens anvisningar .

7

Luta mixern över platsen , och spred betongen jämnt över grus med en spade . Dra en 2 -tum med 4 - tums ombord över ytan tre gånger, och köra en murslev över toppen för att jämna betongen.
8

Applicera släppmedlet på ytan , antingen genom att sända den med handen eller borsta den på med en stor pensel . Se till att området du ska stämpla är helt täckt .
9

Tryck konkreta stämplar bredvid varandra i den ordning betongen hälldes inom 15 minuter upphällningen . Kontrollera att de gemensamma linjerna är uppradade innan du trycker på varje frimärke . När ytan är klar, ta bort de stämplar genom att lyfta dem rakt upp .
10

Ta bort skyddsmedletgenom att sopa bort den . Använd en trädgårdsslang för att skölja bort eventuella medel som inte får sopas bort .
11

Vänta ungefär 24 timmar för ytan torka helt . Applicera betong sealer enligt tillverkarens anvisningar .
12

Täck uteplats med plast för en vecka för att behålla fukt under ytan börjar härda . Addera