Traditionella Block stenläggning

Paving en gångväg eller uteplats med block ger en strukturerad , traditionellt utseende till ett landskap . Tillverkad av lera , betong eller tegel , gatstenar är en långvarig material som öppnar upp ett antal designmöjligheter . Att lägga blocket asfaltläggare är en gör-det - själv-projekt som kräver grundläggande verktyg och tar ungefär en helg till slut , beroende på omfattningen av trottoaren . Designmönster

Traditionella Marksten kommer i rektangulära former i olika storlekar med samma tjocklek . Stora och små block av olika jordnära färger kan ordnas som en geometrisk pussel för att skapa visuella intresse . Några klassiska mönster att tänka på för enhetliga block inkluderar cirklar designer och valv , ett löpande bindningsmönster , fiskbens och korg väva . Prova olika mönster av torr - lägga dem över din webbplats eller använda en sammankopplande blockmönster med färdigskurna former och fasade sidor som låser ihop .
Foundation

Gatstenar är tjockare och större än tegelstenar , gatstenar och andra material , så det tar en tjockare bas för att stödja dem . Det bergkross Underlaget ska vara 6 till 8 inches tjock för en uteplats eller stig , och 10 till 12 inches för en uppfart . Komprimera alv först , och sedan hälla i och kompakt grunden . De oregelbundet formade krossade stenar kilas ihop till ett fast underlag när packas. Rocks kommer att absorbera spänningar när marken fryser och möjliggör jordiska fukt att fly . När stenarna är nivå , toppa stiftelse med en tum av grov sand att greppa botten av blocken .
Installation

Installera beläggningssten är likartad torka Läggnings tegel och kakel . Placera alltid blocken på sanden i stället för att skjuta dem på plats . Butt blocken mot varandra i din planerade mönster , med början vid ena kanten . Efter varje rad eller sektion , ställa en planka över toppen och gå på toppen av den för att gälla även trycket så blocken sitta nivå .
Underhåll

Förutom estetik och mångsidighet , är beläggningsstenarvalt för sin hållbarhet . Väl lade beläggningssten kan pågå i många år , och det finns några saker du kan göra för att förlänga deras livslängd . Kant begränsningar som timmer och metall bör installeras i marken mot omkretsen av blocken för att hålla dem från att flytta och att avskräcka inkräkta växter . Fyll fina fogar mellan blocken och begränsningar med sand för att dämpa dem . Vänta ett par veckor efter installationen av ytan för den vita kalkhaltig ämne ovanpå stenar eller tegelstenar för att bära bort , och sedan försegla ytan för att skydda den från vattenskador . Addera

Vorherige Seite

Nästa artikel