Home & Garden >> Hem Trädgård >> Landscaping & Outdoor Building >> banar >> Content

Hur hitta ett område med en konkav uppfart

Oavsett om du renoverar ditt hus och vill ändra storleken på din uppfart , eller helt enkelt vill mäta den för andra ändamål kan du vara illa när det gäller att mäta en cirkulär , eller konkav , område . Men genom att använda grundläggande high - school geometri och ta lite tid , kan du hitta rätt område på din uppfart , oavsett dina syften kan be.Things du behöver
2 bollar av snöre
gradskiva
Calculator
Måttband
Visa fler Instruktioner
1

Ta två bollar av snöre . Börja i mitten av uppfarten , som vetter mot bågen av kurvan . Det finns två gränser uppfarten , var att göra en separat kurva ; den längre bort från dig kommer att bli större . Gå till ena änden av den större kurvan och varva ner strängen nedåt , förbi mindre kurvan , tills du står inför uppfarten och är i linje med den ungefärliga mitten av bågen . Du kommer att vara i ungefär samma position där du startade , bara längre tillbaka . Lämna stränga och upprepa på den andra sidan . Håll reda ut strängen tills de två strängarna kors .
2

Med en proctractor , mäta vinkeln görs av strängen där den möter . Addera 3

caculate den bråkdel av en cirkel som din konkava uppfart gör genom att dividera vinkeln examina med 360 . om exempelvis den vinkel som bildas är en 90 graders vinkel , har du 90/360 , eller 1/4 av en hel cirkel .
< br > 4

Hitta den totala arealen av denna cirkel genom att mäta en av längderna av sträng . Det här är din radie ; torget den och multiplicera resultatet med pi ( 3,14159 ) för den totala arealen av din cirkel , multiplicera det med den fraktion som du hittade i steg 3 .
5

Hitta radien som börjar på det inre , snarare än den yttre , kurvan för din uppfart och ta en bit snöre till samma punkt . Det borde ge dig samma vinkel , men en annan radie . Hitta området för denna cirkel genom att upprepa steg 4 .
6

Subtrahera mindre område från den större område . Det återstående antal är det område i ditt konkava uppfart . Addera

från:http://hem.98905.com/landscaping-outdoor-building/paving/1012095361.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.