Hur Lay Beläggning på en ojämn yta

Beläggning behöver en platt, likformig bas för installation. En ojämn botten yta kan orsaka gatstenar att sjunka eller stiga upp från basen , vilket skapar en fara för dem som går på gatstenar . En ojämn installationsytankan korrigeras . Däremot kan lägga mer sand till basen för att korrigera ojämnheter leda till mer grund ojämnheter och oönskad sedimentering av gatstenar med tiden, eftersom sand komprimerar. Det krävs noggrann mätning och planering innan om de gatstenar för att korrigera en ojämn installationsytan. Detta är vad du behöver
Platt spade
Måttband
betygs stakes
Vibroplatta
Gravel
Rake
Trädgårdsslang
Sand
avdragare
Vibrations vibroplatta
Fogning sand
Stiff borst kvast
Visa fler Instruktioner
1

Mät det område där du vill installera gatstenar med ett måttband . Beräkna kvadratmeter av området genom att multiplicera dess längd och bredd . Markera området med betygs stakes .
2

Kontrollera med ditt elbolag för att säkerställa att det inte finns några kraftledningar eller kablar som löper genom området du banar . Klipp ut spadtaget i asfaltläggare med platt spade till en enhetlig djup av minst 7 1/8 inches . Mät området med måttband när du tar bort spadtaget för att se till att bana sängen ännu . Addera 3

Kör en vibroplatta över stenbeläggningen sängen marken , lappar varje pass med cirka 4 inches tills hela sängen har komprimerats . Se till att ingen jord fastnar på vibroplatta .
4

Sprid en jämn grus bas i en 2 - tums lager över jorden med en spade . Rake gruset för att sprida det jämnt . Blöt grus med en trädgårdsslang för att hålla dammet nere . Kör vibroplatta över banar sängen grus , lappar varje pass med ca 4 inches tills hela sängen har packats två gånger .
5

Bred ett jämnt 3/4-tums lager av torr sand över slät grus bas med en spade . Arbete i 10 -fots sektioner , utjämning och utjämning av sand med en avdragare .
6

Lay gatstenar , omväxlande från vänster till höger och sedan från höger till vänster tills beläggnings sängen fylls . Tryck inte på gatstenar i sanden . Kör en vibrerande vibroplatta över gatstenar två gånger , lappar varje pass med 2 till 4 inches .
7

Spread skarvning sand över asfaltläggare ytan . Arbeta sanden i fogarna med en kvast . Kör vibrerande vibroplatta över gatstenar igen , och sprida ytterligare ett lager av skarvning sand över ytan . Sopa och kompakta sanden tills fogarna mellan gatstenar är fulla . Addera