Landskapsplanering Idéer för en triangel Backyard

En triangulär bakgård är ett landskap utmaning som belönar den fantasifulla . En liten bit av varvet kanske lurar bakom en stad sandstens eller en förorts stuga . Ta det matematiska problemet med vad man ska göra med det område av triangeln och förvandla det till en framgångsrik formel för att leva , arbeta i trädgården och bara njuter av varvets uppfattning . Smal Triangle

När bakgården är en smal triangel , plantera den som en tät blomsterrabatt i en stuga trädgård så utsikten från huset är en frodig arrangemang . Espalier några blommande eller fruktbildningsbehållaren träd längs ryggen staket för höjd och intresset för sommaren och skulpturala former på vintern . Placera stora behållare för dvärg evergreens i vardera änden och ställa några stenblock i hela utrymmet . Stenblocken kommer att förankra den tomma trädgården på vintern och ger klättring ytor för marktäcke och vinrankor på våren, sommaren och hösten . Använd två eller tre låga tipis eller obelisker för kaprifol eller bönor vinstockar . Lägg stora breda krukor för prydnadsgräs som bruna fint på vintern , och fylla i den främre gränsen med utbytbara annueller , från krokusar och påskliljor till lila coneflowers och dagliljor .
Pizza Slice

Förvandla din bakgård triangel i en pizza slice trädgård . Markera områden för att odla tomater längs " crust " sidan , och rader eller tomter av persilja, oregano , basilika lök och paprika i resten av utrymmet . Lägg några chilipeppar buskar om du gillar din pizza varm . Placera små rödbruna språngbräda , som pepperoni skivor , mellan tomter så ogräsrensning och skörd är enkla . Längs gränsen till trädgården , " växt " gatstenar för att göra en uteplats för en trädgård bord , parasoll och stolar . Om gården är stor nog , bygga en pizzaugn utanför för en helt utomhus pizza erfarenhet .

Triangle Tricks

Dela gården i mindre trianglar och blanda upp det ytterligare med olika höjder för en multi - användning litet utrymme som verkar större än det är . Pave halva bakgården med Bluestone för att göra en uteplats som har tagit upp ett steg upp från resten av gården. Pave en väg från huset till uteplatsen och rama in dörren till huset med en berså av blåregn och rosor . Plantera den återstående varvet i nivåer . Använd upphöjda planteringsmaskiner inför sten för längre vintergröna träd och yviga buskar längs varvets omkrets och staket . Skapa små , ​​trasiga delar av staplade stenmuren och träna blommande vinstockar eller murgröna över dem . Stoppa en fontän i blomster att maskera stad eller granne buller . Fyll i med fläckar av blommor, låg lövverk, ormbunkar och marktäckande .
Estate Angles

Ge en liten triangel storheten i gården landskapsarkitektur genom att låna en idé från Cliveden , en National Trust hus och trädgård i närheten av London . Placera en smal asfaltläggare uteplats vid huset och kanten den med öppna stenbänkar åtskilda av ett centrum paus . Kör gatstenar genom paus och i den triangulära gården för en trädgårdsgång . Linje varvets staket med täta , vintergröna buskar , minutiöst klippta och inte högre än ca 3-4 meter . Inne i häck , växtbäddar av enfärgade annu eller blanda perenner , gröna växter och evergreens med annu så det finns något som blommar och frodas i varje säsong . Addera