Information om Bur Oak Tree

Bur ek ( Quercus macrocarpa ) har fått sitt namn från de taggiga beläggningar kring sina ekollon . Frukten , störst av alla infödda nordamerikanska ek , enligt den " National Audubon Society Field Guide till träd , östra regionen , " är mellan 1 - ½ och 2 inches lång och lika bred . Bur ek växer i stora delar av Mellanvästern , som vad Ohioavdelningen av naturresurser beskriver som en " massiv , majestätiska och pittoreska " träd . Geografi och växande villkor

ek visar fast tolerans för torka under hela sitt breda sortiment , som börjar i US Department of Agriculture växt härdighet zon 3 som sträcker sig till zon 8 . Bur ek växer i en mängd olika typer av jordar från södra och centrala Kanada söderut in i Dakotas , östra Nebraska , östra Kansas och de flesta av Oklahoma och centrala Texas . Den östra gränsen av sitt sortiment finns mycket av de stora sjöarna , liksom Ohio , Indiana och västra Kentucky . Bur ek gör bäst i fullt solsken .
Storlek och Form

Storleken gör den för stor för ännu en medelstor gård , eftersom vissa individer av denna art växer till 150 meter . De flesta är mellan 60 och 90 meter med en stamdiameter 2-4 meter . Den bur eken har en kraftig stam med kraftiga grenar växer upprätt i början men utspridning skapa en rundad kapell som träd åldrar.
Lämnar

Så många som nio eller så få som fem flikar finns på bladen med de flesta bladen har utseende som har en " midja " där mitt lober strecksatsen till bladet centrum . De lober varierar i storlek utan enhetligt utseende . Blasten utvecklas mellan 6 och 12 inches lång med en seg ​​konsistens . Bladen är mörka och levande nyanser av grönt , utom på hösten , när de byter till en ljusare nyans eller en gulbrun . Till skillnad från vissa ekar , alla blad kommit ut en bur ek i höstmånaderna lämnar trädet nakna .
Bark och Ekollon

bark av bur ek , vilket är staten träd Illinois , är tjock och en lätt nyans av grått . De djupa fåror belyser bark ger trädet vintern intresse . Dessa åsar kör längdriktningen på stammen , vilket gör trädet stå ut i ett landskap från ett avstånd . De ekollon kräver bara en växtsäsong att mogna , men det kan ta så länge som 35 år för en bur ek för att ge sin första skörd av stora frukter . Addera