Den kinesiska Pistachio Bare Root Träd

kinesiska pistache ( Pistacia chinensisis ) en av de bästa träden för hösten löv färg i ökenområden . En prydnadsträd , kan det pistache utveckla bär , men dessa är inte de ätbara pistagenötter odlas kommersiellt . Även om pistache tar flera år att nå mognad , är det värt att vänta , eftersom det är ett utmärkt skugga träd , och ger en spektakulär show av färg i höst . Du kan köpa pistache som en kal - rot träd vid större plantskolor eller plantskolor på vintern eller tidigt på våren . Beskrivning

Växer till en höjd av 40 fot och bredden 30 fot , är den kinesiska pistache en utmärkt skugga träd för mindre fastigheter. På förfallodagen , är dess canopy paraply - formad , med en tilltalande symmetri . Det är en måttligt snabb odlare , utan om planterade från bare - rot eller container , kommer att behöva flera år innan den når den bästa utseende . Dess fina texturerat bladverk är ett medium grön under hela växtsäsongen , vänder sig till flamma rött , orange och gult på hösten . Små vita blommor visas på våren , och på den kvinnliga trädet , kan utvecklas till röda bär .
Plantering

När plocka en kinesisk pistache på dagis , leta efter en träd 6 till 8 meter hög , med en stamdiameter på 1,5 inches . En ung träd i en 5 - liters container är en bra storlek för ett hem trädgårdsmästare , eller så kan du köpa trädet som en barrots exemplar . Fall plantering är bäst . Plantera pistache i full sol , med bördig , väldränerad jord . Vatten var tre till fyra dagar för de första tre veckorna efter plantering , skär sedan tillbaka till två gånger per vecka . Strö efter plantering för att bibehålla fukt. När etablerade , är det pistache ganska motståndskraftig mot torka .
Care

kinesiska pistache är i allmänhet en mycket härdig , lättskött träd . AgriLife kallar det ett av de vackraste , sjukdomsfria och lättunderhållnaskugga träd för sydväst och Gulf Coast regioner . Vatten djupt minst varannan vecka under sommaren , en gång i månaden på vintern . Gödsla på våren och hösten för optimal tillväxt och hälsa . Formning och beskärning eftersom trädet utvecklas kommer att leda till den bästa canopy utseende .
Intressanta fakta

Enligt Arbor Day Foundation , har den kinesiska pistache beskrivits som en " fula ankungen " , därför att den växer från en oattraktiv ungt träd i ett magnifikt exemplar träd på förfallodagen . Den används som grundstam för kommersiellt odlade pistage träd . Den kinesiska pistache har manliga och kvinnliga träd , med endast de kvinnliga utvecklings bär. Det är den första skuggan trädet för att ta emot " Jord - Kind " beteckning från Texas Agricultural Extension Service för sin höga motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur . Addera