Front Yard Landskapsplanering Tips

Första intrycket räknas mest, och gårdsplanen landskapsarkitektur är inget undantag eftersom den ofta sätter temat för resten av din gård och trädgård . Samordnande designelement mellan ditt hus , gård , posten , stigar och utomhus strukturer skapar curbvädjan , vilket , om det görs på rätt sätt , kan öka värdet på ditt hem och din glädje i din hemmiljö . När du väljer utomhusdesignelement, först överväga det utrymme du har att arbeta med , hur utrymmet ska användas . Innan du väljer växter , överväga växtsätt , underhåll och livslängd . Sten Design Tips

Stone är en attraktiv och lågt underhållsbehov utöver gårdsplanen landskap. Försök att använda samma typ av sten för en hel ö eller området men integrera en mängd olika storlekar . För en infödd utseende , bädda stenarna så att minst två tredjedelar av massan är synlig ovanför marklinjen. Alla spår och sprickor ska köras i samma riktning , vilket gör att det ser ut som en naturlig outcropping . För att bryta upp monotonin av sten marktäckare, använder kolonn barrträd för att lägga vertikal intresse . För en skuggig men stenig område använder skuggälskande evergreens att ge djup och textur .
Skapa Impact

kontaktpunkternakan sätta din främre gården på centrum genom att skapa påverkan från många utgångspunkter . Lägga till ett kluster av höga bambu , en liten samling av prydnadsträd , dvärg fruktträd eller en utomhus struktur inramade i klättring vinstockar bildar ett centralt , iögonfallande attraktion . Skapa ett hav av småsten i en omgivande säng med en slingrande flod av större stenar eller grus i en kontrasterande färg . Tänk utsikten från flera utgångspunkter , till exempel på gatan , trottoaren eller en inkörsport , särskilt i mindre, stadsrum .

Stigar och gångvägar

försök alltid att göra vägen eller gångväg till ytterdörren så direkt som möjligt och tillräckligt bred för att bekvämt rymma två människor som gick sida vid sida . Vägen från trottoaren , uppfart eller en inkörsport till ytterdörren ska ta den kortaste vägen om du vill att den ska användas . Däremot kan gångbanor göras för att se mer attraktivt genom att införa mjuka kurvor eller genom att rada vägen med en smal säng med kompost - gör sängen bredare om du vill minimera gräsmatta utrymme - och små fickor av torktålig , låg - liggande , lättskötta växter som prydnadsgräs som ger rörelse , färg och konsistens .
Minska gräsmatta Storlek

inte begränsas av en gräsmatta . Medan gräset är vackert , det kräver en hel del underhåll för att behålla det så . Istället överväga att minska storleken på din gräsmatta och öka storleken på hårdgjord yta . Korrekt som hårda ytor , såsom Läggningsmaskiner, tegel eller stenplatta , behöver bara en tillfällig svep och kanske en årlig behandling av mossa . Grus , även billigare och lättare att lägga i början, måste periodisk rensning , om inte läggas över ett permeabelt membran . Du kan också lägga till stora asfaltläggare inom planterade områden för att minimera storleken på din gräsmatta , som ger tillgång till bakgård områden och utomhus strukturer . Om du gör det också skapar en illusion av rymd i ett hav av grönt . Addera