Hur Landskap för Flower & Vegetabiliska Gardens

Vegetabiliska landskapsarkitektur , som ibland kallas hållbar landskapsarkitektur , är att helt enkelt blanda grönsaker och örter i med blommor och andra prydnadsväxter i landskapet . I mindre gårdar , är en grönsak landskap en effektiv lösning för att odla mat, när det inte finns tillräckligt med utrymme för en traditionell köksträdgård . Kombinera grönsaker, frukt , örter och blommor är ett effektivt sätt att använda utrymmet i trädgården som kommer att ge en mängd olika färger och texturer i landskapet . Eftersom trädgården mognar , kommer det att växa till en " levande " kompost som minskar vattenförbrukningen , hämmar ogrästillväxt och i många fall stöd i skadedjur control.Things du behöver
Notebook
Trädgårds tidskrifter
Måttband
Papper
Pencil
blomma , grönsaker , frukt och ört växter
Companion plantering diagram
Visa fler Instruktioner
1

Skapa en anteckningsbok av bilder och idéer från trädgårdsarbete tidskrifter som hjälper dig att planera landskapet . Tänk på detta som en visuell önskelista. Det skrot bok bör innehålla växter, växtgrupperingaroch andra funktioner, till exempel fontäner, statyer och hållare , som du vill inkludera .
2

Mät det område du kommer att plantera med ett band mäta. Gör en grov skiss av trädgården för att skala på papper . Inkludera kurvor , gångvägar och andra befintliga funktioner i trädgården , samt arkitektoniska och estetiska funktioner som du kommer att lägga . Addera 3

Använd din bärbara dator av idéer för att avgöra vilka typer av växter kommer placeras i varje område av trädgården . Skriv namnen på växter på trädgårds skiss på den ungefärliga platsen där de kommer att planteras .
4

Välj landskapsväxtersom kompletterar varandra och delar samma vatten , utfodring och solljus krav . Under de varmaste tider på året finns det vissa växter som kommer att gynnas av skuggan av större anläggningar . Sallad och spenat , till exempel, kan planteras i vinrankor och tomater.
5

Välj växter i en mängd olika former och storlekar. Betrakta höjden och bredden på de mogna växterna. Väl utformade landskap innehåller ofta en rad nivåer , som börjar med den lägsta i fronten till den högsta på baksidan .
6

Välj lämpliga årliga grönsaker, frukter , örter och blommor för säsongen . Du kan också använda perenna blommor liksom många örter och grönsaker som sparris , som kommer tillbaka år efter år . Planera noga för att tillgodose deras tillväxt samt deras vilande säsonger .
7

Använd en följeslagare plantering diagram för att undvika att plantera fiender sida vid sida . Companion plantering är en metod för trädgårdsarbete i harmoni med naturen som par nyttiga växter för att bibehålla hälsan , avskräcka skadedjur och öka produktionen . Många växter har känt fiender som kommer att hämma tillväxten . Till exempel behöver ärtor inte gillar lök , men tomater, sparris , morötter och basilika är ömsesidigt gynnsamma .
8

Plantera blommor, grönsaker och örter tillräckligt nära varandra att deras bladverk kommer att överlappa varandra för att skapa en levande kompost och ett kontinuerligt flöde av växter , färg och textur i trädgården .
9

Plantera trädgården för enkel åtkomst till grönsaker . Du kan välja att plantera blommor i hela grönsaker trädgård och plats och örter längs gränserna , eller använd sten vägar som gör att du kan gå igenom trädgården för att skörda och tenderar planteringar . Addera