Vanliga växter, träd och blommor som finns i Mexiko

Mexiko är hem för en mängd olika växter . Kaktus, ormbunkar, ananasväxter och orkidéer , samt palmer och magnolior frodas där. Agave , mexikanska lönn och julstjärnan är bara några av de många växter, träd och blommor som finns växer där . Agave

blå agave , även känd som talsanläggning , är hemma i Mexiko och mest känd för den dryck som tillverkas av dess saft . Tequila är tillverkad av Webers blå agave ( Agave Tequilana azul ) . Det är en suckulent perenn med tjocka , fibrösa blad som växer rakt upp ur sin rosett - typ centrum når 6 meter i höjd .

Denna anläggning används för mycket mer än en alkoholhaltig dryck . Fibern från bladen av henequen ( Agave fourcroydes ) och sisal ( Agave sisalana ) skördas och används för att göra fiber snöre . Hjärtat och blomstjälk av anläggningen har en söt smak och kan grillas och ätas . Mjöl är gjord av fröna. SAP av Agave salmiana kan bereddes och omvandlades pulque , vilken liknar öl. Det används också som en naturlig staket. När flera agave planteras i rad , de bildar en barriär som kommer att avskräcka inkräktare och boskap lika.
Mexikanska Sycamore

mexikanska lönn ( Platanus mexicana ) är också känd som den mexikanska planet . Det är ett stort lövträd som växer till över 60 meter hög . Mexikanska lönn är vanligt förekommande i hela våtmarksområdeni dalar och nära vattendrag i nordöstra och centrala Mexiko . De stjärnformade blad är stora , som mäter ca 8 inches över . Överdelen av bladen är mellangröna och bottnarna är silvervit . De växer ofta som en delad eller flera stam - typ träd med slät , silvergrå bark . Blomman är utmärker och frukten är rund och borstiga . Mexikanska sycamores vanligen odlas som skuggande träd . De är mycket snabbväxande och torka resistenta .
Julstjärna

Julstjärna ( Euphorbia pulcherrima ) växer naturligt i tropiska områden i Mexiko . I sin naturliga miljö , är det en hög buske som växer till ca 10 meter hög . De ovala bladen är mörkgröna med punkter längs kanterna och på tips . Bladen på den övre delen av växten eller grenar är röda eller vita. Anläggningen producerar små gula blommor i toppen över de röda eller vita blad .

Julstjärnor var kända som " cuetlayochiti " till aztekerna och " kronan i Anderna " i Chile och Peru . Den Aztec konung Montezuma haft växterna så mycket att han skulle ha dem väckts av husvagn på området som nu kallas Mexico City . De växer inte naturligt på denna höjd . Julstjärnor är nu odlas i växthus över hela världen och säljs som en prydnadsväxter vid juletid . Addera