Hur man bygger en Böjd Top Iron Gate

Att bygga en port av smidesjärn vanligtvis innebär svetsning bitar av metall tillsammans . Om du inte har rätt verktyg eller erfarenhet av svetsning , är processen dyr och potentiellt farlig . Användning av trä i tillägg till smidesjärn förenklar projektet och minskar risken för skador. Göra den runda toppen på grinden är enkelt som du kan ordna smidesjärn bitar av olika höjd för att bilda en kurva längst upp i porten . Detta är vad du behöver
Smidesjärn ståndare
Måttband
2-av - 4 timmer
Borra
Titan borr /kobolt borr
Bygg lim
fuktig trasa
2 st smidesjärn slang
Bultar
Brickor
Nuts
Gate kit /som
Visa fler Instruktioner
1

Mät diametern på din smidesjärn trappräcke med ett måttband . Lägg en 2 -by - 4 träskiva , klipp till längden på din grind , platt. Styrelsen är basen för den nya porten och samma längd som avståndet mellan stängselstolparna eller kolumner på framsidan av stängslet . Bestäm placering av ståndarna baserat på längden av denna bräda . Jämnt utrymme stmndarna över hela linjen och markera platser på tavlan med en penna .
2

Håll ett måttband mot staketet för att bestämma dess höjd . Ståndarna på sidorna av porten ska vara på samma höjd som stängslet. Minska höjden med 1 till 2 inches när du flyttar till mitten av porten . Addera 3

Borra ett hål med samma diameter som de ståndare genom den första av de märken du gjorde i steg 1 . Gör hålet 1 tum djupt i träet . Arbeta dig över träskiva , borra ett hål i var och en av era platser . Fyll varje hål med monteringslim .
4

Layout dina smidesjärn ståndare . Placera basen av en ståndare i ett av hålen i tavlan. Ordna ståndare med de högsta ståndare på ytterkanterna och de kortaste ståndare i mitten , vilket ger grinden en inverterad böjd topp . Torka av överflödigt lim från basen av ståndarna med en fuktig trasa .
5

Lägg porten på en plan yta och satt två stycken av smidesjärn slangen på toppen . Utrymme de två bitarna jämnt över hela metallgrinden. Lägg en klick av bygg lim där slangen vidrör ståndare . Borra hål genom den övre delen av slangen och genom den främre delen av ståndarna , med användning av en titan-eller kobolt borr storlek för bultarna.
6

Vrid grind över och gänga en bult genom ståndare . Säkra bulten på baksidan av ståndare med en bricka och mutter . Upprepa detta steg med var och en av ståndarna , fastsättning av ståndarna till röret . Detta ger dig en böjd grind som du fäster på stängslet .
7

Placera porten bredvid staketet . Arrange gångjärnen från porten kit på en ände av grinden . Borra genom hålen i gångjärnen och in i smidesjärn med titan borr och in i staketet . Dra åt skruven ur satsen genom porten och in i staketet . Upprepa detta steg med var och en av gångjärnen.
8

Pick placeringen av porten spärren. Fäst låset till porten genom att ställa den på porten och borra igenom metallen . Slip bultarna genom hålen och dra åt med en bricka och mutter . Fäst den andra delen av grinden till staketet inlägget av sjunka de medföljande skruvarna genom spärren och in i staket post . Din grind kit inkludera nödvändig hårdvara och komponenter . Addera