Hur man bygger ett trädäck över en konkret uteplats

En gammal , knäckt , delvis sjunkna betong uteplats kan vara en nagel i ögat om inte en säkerhetsrisk . Riva den och ersätta den med ny gjuten betong är ett ekonomiskt men extremt arbetsintensiv process . Istället anser täcker din åldrande betong uteplats med trädäck . Välj från en mängd olika material, inklusive behandlat virke som furu eller ceder eller lägre underhållsprodukter som komposit PRYDNAD eller PVC . Börja med att fästa två och fyra löpare , eller sliprar , till det konkreta , sedan bifoga trall till löparna . Håll dränering i åtanke , och slutresultatet är en attraktiv , tålig yta .
Du behöver Omdömen Betong Taklagsfest mix
Chalk linje
Behandlad två och fyror
4 - fot nivå
Hammer borr
Impact drivrutin
Trall material
Shims
3 ¼ - tums betongskruvar
Blinkande tejp
Silikon
Cirkelsåg Home
Instruktioner
1

Kontrollera dräneringen av konkreta uteplats . Fyll i alla punkter där regnvatten pooler med antingen flytspackel eller en pågjutning blandning . Rengör området noga , blanda och häll din valda material i den sjunkna området och köra en linjal över den nyligen hällde blandningen tills den är i nivå med den omgivande betongen . Låt reparerade betongen härda helt.
2

Planera layout på sliprar . De kommer att köra vinkelrätt mot trall materialet . Tänk dränering igen i layouten . Uteplatser dränera typiskt bort från huset . I det fallet , om dina sliprar är vinkelräta mot huset , kommer de inte hindra dränering , men om de är parallella med huset får de . Se din valda trall material specifikationer för maximalt tillåtna avståndet mellan stöden. Snap krita linjer där varje sliper kommer att placeras . Göra särskilda kompensationer för alla trädäck material som du planerar att lägga i en annan riktning sådan , som parallellt med slipers eller diagonalt . Löpare bör hänga över uteplatsen när den först installerades .
3

Hitta den högsta punkten av din uteplats med en lägga en platt bräda över uteplats där du planerar att installera dina sliprar . De sliprar kan följa lutningen på uteplatsen i stället för att vara perfekt nivå , men de behöver för att skapa en plan yta för att korrekt stödja trall.
4

Säkra första sovandes vid den högsta punkten . Att arbeta din väg ut därifrån , använd shims för att skapa en plan yta . Borra pilotprojekt hål högst 24 inches isär längs den sovande , med hjälp av en slagborr för att borra genom skogen och in i betongen ¼ tum till ½ tum djupare än längden på dina skruvar. Kör konkreta skruvar i varje hål med en mutterdragare . Likaså installera ytterligare sliprar , flytta ut från den högsta punkten , med en 4 -fots nivå och shims för att bibehålla en platt plan .
5

Fyll skruvhål och eventuella knutar i trä med silikon . Kör blinkande band längs toppen av löparna .
6

Installera däcket ombord . Om ett enda kort inte kommer att spänna över bredden på uteplatsen , skär den med en cirkelsåg så att dess slut landar på mitt i en sovvagn . Var extra försiktig för att säkerställa att den första kursen är korrekt inriktad , eftersom successiva kurser kommer att löpa parallellt med den. Fäst den till de sovande som enligt tillverkarens anvisningar .
7

Placera den andra kursen av däck styrelser . Låt mängden utrymme som rekommenderas av tillverkaren mellan kurser för att möjliggöra expansion och dränering . Om det behövs , för att använda distanser skurna ur skrot trä upprätthålla ens mellanrum . Fäst den andra kursen på sliprarna och fortsätta installera successiva kurser. Stagger fogar i ett slumpmässigt mönster för att minimera deras utseende .
8

Skär sliprar och eventuella uthängande däck styrelser i längden med en cirkelsåg . Bifoga kjol styrelser eller trimma runt utsidan av däck och till alla andra vertikala ytor .