DIY Cement Uteplatser

Som en gör-det - själv-projekt , hälla en cement uteplats har sina för och nackdelar . Å ena sidan är prislappen för en konkret uteplats oftast billigare än att bygga samma uteplatsen från tegel eller stenplattor , speciellt om du inte kräver en cement lastbil leverans . Men jobbet kräver stor planering och uppmärksamhet på detaljer och helt beroende av stöd från minst en annan person . Dessutom häller cementen måste göras rätt första gången , eftersom ett allvarligt misstag lämnar dig med en cement röra i stället för en fin patio.Things Du behöver
Spade
Stakes
Gummiklubba
boll av sträng
hardboard
Gravel
Skottkärra Flighter Iron rake
Scrap timmer
Hammer
Nails
vattenpass
assistent ( er) från Cement mix
Cement mixer ( tillval ) katalog Omrörning stick
Bull float
Kantglättare
Magnesium float
Visa fler Instruktioner Site Förberedelser
1

Gräv ett hål på minst 1 fot djupt i mitten av din föreslagna uteplats och undersöka smuts . Om din jord är genomgående sandig under ytan , har du inget behov av en grus stiftelse . Om det är lera eller lera , vilket är fallet i detta exempel , behöver du en grus stiftelse .
2

Markera omkretsen på din uteplats med insatserna . Knyt sträng till var och en av dessa insatser , skapar en visuell referens för sidorna av din uteplats . Om resultaten är sneda eller dåligt , justera placeringen av dina insatser därefter. Addera 3

Gräv området innanför din omkrets . Din konkreta uteplats måste vara 2 inches tjock , plus har ytterligare minst 6 inches av grus under den, så du måste gräva uteplatsen arbetsplatsen ned till ett djup av minst 8 inches .
4

Line sidor av uteplats utrymme med masonit ytterväggar, satt så att toppar av styrelserna sträcker sig minst 2 inches över marken , vilket skapar en jämn , rak form för att hälla cement . Förstärka hårdpapp genom drivning stakes utanför skivorna i intervall om 2 meter.
5

Dump grus till arbetsplatsen , fylla den till ett djup av mellan 6 och 8 inches.
6

Använd en bit skrot trä , till exempel en längd på 2 - by- 4 , är att se till att sängen av uteplatsen plan och jämn . Flytta virket genom sektioner ner längden på uteplatsen , kontroll av timmer med en snickare nivå varje gång , tills du har kontrollerat hela sängen av uteplatsen . Om något område är inte nivån , lägga till eller dra ifrån grus och jämna ut med en järn rake .
Hälla Cement
7

Blanda din cement enligt anvisningar från tillverkaren , med användning av antingen en cementblandare eller för hand med en skottkärra med en pinne. Flytta cement till arbetsplatsen med en skottkärra ( eller cementblandarei sig , om det är en liten en ) och dumpa den i uteplatsen sängen .
8

Instruera dina assistenter för att jämna ut cementen med en järn rake när du går tillbaka för att blanda mer cement ( eller vice versa ) . Fortsätta laginsats av blandning , hälla och kratta tills hardboard formen är nästan full , och sedan instruera dina medhjälpare att börja jämna ut toppen genom att dra skrot virke som du använde för att jämna ut grus tidigare över det , använder den som en avdragare .
9

Jämna ytan ytterligare genom att köra en tjur flyta över ytan 3-4 gånger . Runda kanterna av betong med en kant glättaren.
10

Övervaka cement eftersom det härdar. Vattensamlingar bör bildas i ytan och sedan resorberas innan du går vidare till nästa steg .
11

Skär expansionsspåri uteplatsen ytan med hjälp av din kant spackel . I regel behöver du ett expansionsspårså att cementen att expandera och kontrakt utan att spricka för varje 10 meter av betongytan. Om du häller en 12 - av - 12 - fot - kvadrat uteplats , är det mer än 10 meter lång och bred , så den behöver en expansionsspårför båda axlarna . Den mest symmetriska gångssättet är att skära en skåra i mitten, dela uteplatsen i vad som ser ut som fyra kvarter .
12

Jämna ut altanen igen med en magnesium flyta . Låt betongen härda över natten , sedan dra upp insatserna och dra ut skivorna . Addera