Hur Lay Betong Bredvid huset

gjuten betong , en av de mest använda byggmaterial , skapar starka grundmurar och mark-och grund . Att lägga betong bredvid huset , oavsett om du bygga en trottoar , eller en kudde för en luftkonditionering eller uteplats , kräver att fästa ny betong till den befintliga fundamentet med stålstift . När stiften är på plats , kan du hälla betongen precis som alla andra slab.Things Du behöver
Skyffla
Nivå
Måttband
2 - by- 4 inramning timmer
cirkulär såg
Stakes
3 - tums skruvar
Skruv pistol
Betong borr med 1/2-tums bit
Sledgehammer
Stål armeringsjärn
Rebar fräs
Sand
Rebar stolar
Betong float
Vibrerande betong avdragare
Betong planglättare
Betongkant- efterbehandling verktyg
Betong såg
Visa fler Instruktioner
1

gräva ut jorden till ett djup av 5 inches där man vill hälla betongplattan . Detta inkluderar marken bredvid grunden .
2

Skär 2 - by- 4 dimensionell timmer , med en cirkelsåg , att konstruera konkreta former . Använd en skruvdragare och 3 - tums skruvar för att fästa formerna för insatserna som drivs ner i marken ca 1 meter ifrån varandra på utsidan av formulären . Addera 3

Ställ upp i formulären på en vinkling . Ytan på plattan bör luta bort från huset med en hastighet av en halv centimeter per varje linjär fot av betong . Till exempel, om du häller en 12 - fot bred betongplatta , bör den yttre kanten av plattan vara 3 inches lägre än betongen bredvid huset för att uppmuntra dränering bort från grunden .
4

Borra hål , 3 inches djupt , in i betongfundament , radavstånd dem 1 meter ifrån varandra och på en 45 - graders nedåtgående vinkel . Använd ett betongborr , försedd med en 1/2-inch bit, och börja varje hål 2 inches under framtida ytan av ny betong . Om du häller en 4 - fot bred betongplatta , kan du borra tre hål i grunden
5

Skär 2 -fots sektioner av stål armeringsjärn med ett armeringsjärn cutter , och kör en 2 . - fotsektion i varje hål borrat i grunden med en slägga . Rebar är 1/2 cm tjock och det kommer att bli en perfekt passform .
6

Böj ändarna på armeringsjärn nedåt tills de är horisontella . Detta placerar barer i centrum av den framtida platta . Detta kallas nålning .
7

Spread sand i botten av den formade området till ett djup 4 inches under ytan av de konkreta former.
8

kapa och installera extra stålarmeringsjärni längd-och breddled ovanpå sanden. Lokala byggnormer fastställa beloppet av stålarmering som du måste lägga till en konkret hälla , men standarden är en stålstång varje 2 meter i båda riktningarna . Staplarna ska omfatta inom 2 inches av kanterna på de former .
9

Position armeringsjärn stolar nedanför varje plats där två barer korsar . Stolarna har räfflor som håller barerna och höjer dem från marken ett par inches .
10

Häll våt betong i de former och sprider ut den omedelbart . Använd en vibrerande konkreta avdragare , som sträcker sig tvärs över bredden av de former för att jämna ut ytan av den våta betongen. Placera den över formerna , bredvid huset , slå på den och dra den jämnt över formulär styrelser .
11

Jämna ytan av den våta betongen med en betong float , vilket är en stor plan platta i slutet av en lång bar som du kommer att driva och dra över ytan på betongen .
12

Låt betongen börjar hårdna , och sedan spackel det med ett kraftspackelför att jämna ut topp ännu en gång.
13

Kör ett betongkantverktygetlängs kanterna av den semi- härdade betongen . Verktyget har ett tunt läpp som passar mellan betong och trä former. Genom att skjuta den fram och tillbaka längs formulär , kan du bilda en rundad läpp på den övre kanten av betongen .
14

Skär kontroll fogar i betongplattan med en betong såg tre eller fyra dagar efter pour . Kontroll lederna köra allmänhet ca 4 meter ifrån varandra på längden och på bredden . Senare, om de konkreta sprickor , det brukar spricka i kontroll lederna . Addera