Bränn & Fläckborttagning på Krukor

Efter laga en måltid , det finns inget värre än att hantera en hög med krukor med brända - på mat eller fläckar . Men istället för att spendera timmar skura dina krukor , bestämma vilken typ av färg du har att göra med och använda vanliga hushållsprodukter för att göra jobbet åt dig . Med rätt produkt för jobbet , kan du spara tid och energi samtidigt ta bort fläckarna . Fettfläckar

Fettfläckar är några av de svåraste att ta bort med tvål och vatten . Lägg bakpulver till ditt diskmedel för att skära igenom tuffa fett fläckar på de flesta potter . Om du använder en järngryta , kan du strö pannan med salt för att absorbera en del av fettet innan du tvättar den . Om du tvättar en rostfri kastrull , prova kokande vinäger blandat med vatten i fem minuter för att lossa fettfläckar och ger dem möjlighet att komma ut med minimal skrubbning .

Sticky Mat Fläckar
p Om du har klibbiga livsmedel fläckar på din gjutjärn potten , försök att hälla club soda i potten medan den fortfarande är varm . Detta kommer att lossa några fastnat - på matrester . Du kan också göra din egen skrubb pad med en gammal , men ren par strumpbyxor . Skrynkla dem upp , tillsätt diskmedel och vatten och du har en omedelbar skurdynasom tar bort fastnat - på mat . Addera utbränd på mat

istället av skrubb brända - på mat , kan du fylla din kruka med vatten , tillsätt en tesked flytande sköljmedel och låt det dra i ungefär en timme innan du tvättar med tvål och vatten . Ett annat alternativ är att sätta hela krukan i frysen ett par timmar . De frysta matrester kan skrotas bort lättare . Dessutom brände mjölk kan tas bort genom att strö potten med salt och låta det sitta i ca tio minuter innan skuras med tvål och vatten .
Andra Fläckar

Aluminium köksredskap kan utveckla mörka fläckar från sura livsmedel . Ta bort dem genom att koka en lösning av en tesked vinäger till en kopp vatten i några minuter , sedan skölja med kallt vatten . Du kan också motverka missfärgad aluminium genom att koka en blandning av två matskedar grädde av vinsten med en liter vatten i grytan . Emalj krukor kan rengöras med varmt vatten och en protes tablett , och glöm inte att du kan ta bort anlöp fläckar från koppar krukor genom att täcka dem med ketchup , vänta några minuter sedan tvätta dem .